Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

JINJER op 26 september 2021 naar Doornroosje Nijmegen

22-03-2021

Jinjer komt 26 september 2021 naar Doornroosje, Nijmegen. De vier-koppige progressieve groove metal band uit Oekraïne neem HUMANITY’S LAST BREATH mee als special guest en HYPNO5E als support.

Afkomstig Donetsk, werd de band opgericht in 2009, maar met de toevoeging van frontvrouw Tatiana Shmailyuk in 2010, ging de Oekraïense band officieel van start. Jinjer werkte intensief en verbeterde hun geluid in oefenruimtes en lokale podia wat resulteerde in hun nu ‘cult’ debuut ‘Inhale, don’t breathe’ (2012). Het jaar daarop werd Jinjer genomineerd en won de prijs ‘beste Oekraïense metalband’. 

Met het tweede album ‘Cloud Factory’ (2014) op zak, begaf Jinjer zich voor het eerst op de internationale tourmarkt. De band boekte zijn eigen shows, bouwde een sterke reputatie op en nog belangrijker, alles onder hun eigen voorwaarden. Het was deze intensiteit die de aandacht trok van Napalm Records, die snel Jinjer tekende, wat leidde tot de release van hun veelgeprezen derde album ‘King Of Everything’ (2016). Daarnaast opende de sluizen naar een groter internationaal tourcircuit. De Oekraïense metalband tourde bijna twee jaar non-stop in Europa en voegde later nieuwe gebieden toe zoals: Israël, de Filippijnen, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada.

In 2020 bracht de band de live plaat ‘Alive in Melbourne’ uit. Op dit album is perfect vastgelegd waar de band goed in is en toont opnieuw de muzikale groei en het songwriting talent van de band, evenals Tatiana’s geweldige vocale bereik. In Doornroosje verwachten we niets minder dan een overweldigende show!

De voorverkoop start maandag 22 maart 2021 om 14.00.
TICKETLINK: https://www.doornroosje.nl/event/jinjer/

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.