Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Invictus – Eden
Iron Shield Records
Release datum:  24 januari 2020
Tekst: Erik Boter – 13 januari 2020
“Invictus maakt (ja, daar zijn ze weer) op Helloween gebaseerde metal, compleet met alle clichés die je bij een Duitse power metal band kunt verwachten.”
6.5/10

Er is geen Europees land waar power metal zo populair is als Duitsland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij onze Oosterburen een groot aantal bands in dit genre actief is. Onder het mom van “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” kan dit (zeker voor de fans van het genre) als erg prettig worden ervaren. De keuze is immers reuze. Anderzijds levert de relatief grote scene een stortvloed aan releases op die onderling niet heel veel van elkaar verschillen.

Of ‘Eden’ van Invictus zich in positieve zin kan onderscheiden, is nog maar de vraag. Aan de muzikanten zal het niet liggen, die beheersen allemaal hun instrument. Zanger Nico Peter is zelfs een verademing. Hij gaat van hoog naar laag, van hard naar zacht en gaat nergens schreeuwen. Een prima brulboei. Invictus maakt (ja, daar zijn ze weer) op Helloween gebaseerde metal, compleet met alle clichés die je bij een Duitse power metal band kunt verwachten. Een akoestisch intro, een radiovriendelijke ‘hit’ (‘Inside Your Head’), een ballad (‘Styx’), ‘Living The Future’ en ‘Through The Storm’ zijn de meezingers van het album, en uiteraard is er de lange(re) epische track.

Erg origineel is het dus niet allemaal. Toch denk ik dat Invictus het in het thuisland prima kan gaan doen. Deze ‘Eden’ is een stap vooruit ten opzichte van de debuut EP ‘Burst The Curse’ (2017), maar werken aan wat verrassender songmateriaal zou de groep geen kwaad doen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.