Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Rockett Love

 

Stefan Westerlund: “Om met één van de beste producers van het hardrock wereldje samen te werken is erg inspirerend.”

De Zweedse band Rockett Love bracht eind augustus met ‘Greetings From Rocketland’ hun tweede  en tevens ijzersterke album uit. Deze melodieuze rockers zijn zeker geen beginnelingen, maar als band zijnde staan ze nog aan het begin van een wellicht mooie carrière. Het feit echter dat ze nu al hebben mogen samenwerken met de befaamde producer Beau Hill (bekend van zijn werk met onder andere Alice Cooper, Winger, Europe en Ratt) is natuurlijk wel een enorme opsteker. Gitarist Stefan Westerlund vertelt ons er over en hij legt ook meteen kort uit hoe Rockett Love te werk gaat om ons te uiteindelijk te kunnen plezieren met hun sterke songs.
Door: Wim Rueter Ι 26 september 2019

We beginnen met de standaard vraag: hoe is Rockett Love ontstaan? Hoe en waar hebben jullie elkaar ontmoet
Ik heb Rockett Love samen met Daniel (Samuelsson, zanger) opgericht. We begonnen als eerste samen nummers te schrijven. Toen deze klaar waren, hebben we het idee opgevat ze als band te spelen. Kijken hoe dat uit zou pakken. We hadden gitarist Gustaf Eklund toen al zien spelen met zijn toenmalige band N.O.R.A., we waren diep onder de indruk, Gustaf zag het ook wel zitten. Daniel kende drummer Fredrik Ahlin nog toen ze samen in Sour System zaten. Ook geregeld. Voor de bas positie vonden we Dennis Westman (Grand Design en Steel Attack), hij wilde ook graag aanhaken bij de Rockett Love familie.

Welke bands of muziek zie je als de grootste inspiratie voor Rockett Love?
Winger, Van Halen, Harem Scarem en Balance zien we wel als grote invloeden.

De start van de band is bijzonder te noemen. Met één nummer wisten jullie, zonder enige promotie, veel response te krijgen. Op een gegeven moment kwam zelfs de bekende producer Beau Hill in beeld. Hoe ging dat allemaal?
We hadden twee demonummers, ‘Rocket Love’ en ‘Whatever You Say’, uitgebracht via Number One Music. Bij toeval horde een goede vriend van Beau Hill deze twee songs. Zijn wij even blij dat hij Beau hier op attendeerde! Beau Hill was erg gecharmeerd van hetgeen hij hoorde en nam contact op met ons. Ik dacht eerst dat ik in de maling werd genomen, maar hij bleek het toch echt te zijn. Op dat moment waren we net bezig met ons eerste album ‘Grab The Rocket’. Vooral het nummer ‘Rocket Love’ vond Beau erg goed. We hebben het meteen opgenomen en zijn kant op gestuurd. Hierna liet Beau zijn magie er op los. We brachten het eindresultaat digitaal uit in augustus 2016. De reacties overtroffen alles wat we hadden verwacht. We gebruikten het nummer ook meteen om platenmaatschappijen te interesseren. Dat gaat allemaal een stuk makkelijker als je een naam als Beau Hill aan je muziek kan verbinden zeg ik je. Voor de liefhebbers is de Beau Hill mix van ‘Rocket Love’ ook als extra track op de Japanse versie van ‘Grab The Rocket’ terug te luisteren of op Spotify.

Hoe was dat om met Beau Hill samen te werken?
Alles verliep via internet, maar we hebben hem als een prettige kerel leren kennen. Om met één van de beste producers van het hardrock wereldje samen te werken is erg inspirerend.

Is Rockett Love voor jullie prioriteit nummer 1, of hebben jullie nog meer ijzers in het vuur?
Rockett Love staat zeker op nummer 1 bij ons allemaal. Wel spelen Dennis en ik ook in Grand Design. Gustaf heeft naast Rockett Love ook nog bemoeienis met de band Galaxy Gramophone.

Hoe pakken jullie het schrijven van nummers aan? Waar moet een nummer aan voldoen voordat jullie er tevreden mee zijn?
Het begint in alle gevallen bij mij. Ik kom met riffs en hooks voor de nummers. Hierna zet ik het nummer samen met Daniel verder in elkaar. Ieder nummer moet barsten van de energie, coole riffs bevatten en goede melodielijnen en we moeten er zelf vrolijk van worden.

Eclipse zanger Eric Martensson heeft de mix verzorgd voor jullie nieuwe album ‘Welcome To Rocketland’. Heeft  hij ook invloed gehad op de nummers?
Sommige nummers hebben we voorafgaand al geschreven met Eric in ons achterhoofd. Nummers als ’Back On My Feet’ en ’Reaching Out’ hebben volgens mij ook veel raakvlakken met Eclipse.

Hebben jullie plannen om te gaan toeren? Zijn er bands die je wel ziet zitten om mee op pad te gaan?
We hebben eigenlijk geen plannen om op toer te gaan. Als we dat toch overwegen, dan graag als support van Winger, alvast bedankt, hahahaha…

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.