Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ingested – Where Only Gods May Tread
Unique Leader Records
Release datum: 14 augustus 2020
“Het is dus een feit dat Ingested uitstekende deathcore maakt, voor mensen die van deathcore houden en niets anders willen horen dan deathcore.”
6.5/10
Berto I 23 september 2020

Ingested is een van de vele bands die zich begeven in het deathcore uithoekje. Dit genre is niet een van mijn favoriete richtingen, wat het gebrek aan creativiteit is soms schrijnend te noemen. Veel breaks, laag gestemde gitaren, het komt voorbij en je wordt geacht er een mening over te hebben. Ingested wordt door sommigen gezien als een van de vaandeldragers van het genre en dat geloof ik graag. Alle standaard elementen worden accuraat en strak uitgevoerd en de grunt klinkt zo gemeen als het maar kan.

Ingested is dus ook geen slechte band en nummers als ‘The List’ en ‘No Half Measures’ kan ik prima horen, maar het is een album geworden dat nergens een originele noot laat horen. De gastbijdrage van Kirk Windstein van Crowbar voegt in dit geval ook niets toe, want ik vind zijn stem niet lekker in de song passen. Het is dus een feit dat Ingested uitstekende deathcore maakt, voor mensen die van deathcore houden en niets anders willen horen dan deathcore. Als je nieuw bent in dit genre, dan kan je ook het beste een album van Ingested beluisteren, want dan heb je de ideale ingang tot de deathcore gevonden. Mijn advies aan de band zou echter zijn om zichzelf weer eens uit te dagen en buiten de platgetreden paden te gaan schrijven. Daar komen de mooiste en meest oprechte resultaten uit voort en raak je het beperkende label “deathcore” misschien ook kwijt.