Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
I Am Destruction – Nascency
Unique Leader Records
Release datum: 24 april 2020
“Heel plat gezegd klinkt ‘Nascency’ als een bulldozer die door je huis dendert, maar wel een die het mooier achterlaat dan het was.”
8.5/10
Berto I 24 april 2020

I Am Destruction is wederom een band uit de stal van Unique Leader Records die een hele goede plaat aflevert. De sound van de band is typisch voor dit label, wat voor menigeen een nadeel kan betekenen, want het zou teveel op andere bands kunnen lijken. Kwaliteit is naar mijn mening echter nog steeds toonaangevend en op het debuutalbum ‘Nascensy’ is die ruim voorhanden.

Na het filmische intro ‘Primo Incisum’ dendert ‘Propagated By Abnormality’ uit je boxen en laat een band horen die duidelijk gecharmeerd is van Hate Eternal of Devourment. Veel techniek, veel tempowisselingen, maar wel een duidelijk lijn te horen in de songs. Of je nu ‘Divine Infestation’ hoort of ‘Consequent Forfeiture’, het is allemaal even heavy en gevarieerd. Met name de drumsound vind ik heerlijk om te horen. Niet constant die dubbele basdrums, maar ook gewoon de ruimte en tijd nemen om je kunsten te laten horen zonder dat de fills verzuipen in een ruis. Naar mate het album vordert beginnen de riffs toch een beetje op elkaar te lijken en klinken de zanglijnen wellicht ook een beetje als op een nummer eerder, maar aangezien er slechts acht nummers op het album staan is dat niet echt een manco. Het is gewoon genieten van de goed doordachte nummers, met een enorme variatie in tempo en emotie.

Heel plat gezegd klinkt ‘Nascency’ als een bulldozer die door je huis dendert, maar wel een die het mooier achterlaat dan het was. Voor echt goede death metal blijk je tegenwoordig naar Unque Leader te moeten gaan.