Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hot Ham & Cheese – Degenerated
Jib Machine Records
Release datum: 11 oktober 2019
Tekst: Bart Meijer – 08 december 2019
“Mocht je je afvragen hoe er iemand op aarde in staat is het kazige nummer ‘Rockin’ In The Free World’ interessant te maken, Hot Ham & Cheese laat het je horen.”
7.2/10

Een album met alleen covers uitbrengen is niet voor iedereen weggelegd. En je kunt er zeker van zijn dat bepaalde mensen daar wat van vinden. Ik hoor wel eens gezegd worden dat een band alleen maar eigen materiaal zou moeten leveren en dat covers het terrein van de posers is. Maar goed, persoonlijk kan ik heel erg genieten van een mooi vormgegeven cover, en de mannen van Hot Ham & Cheese (HH&C) leveren er op het album ‘Degenerated’ maar liefst tien.

Ze beginnen met het ingetogen ‘Devil Inside’ (INXS), wat met zijn sombere afdronk een goede keuze is, want vanaf ‘Tenement Funster’ (Queen) wordt het een wilde rit. Wat gelijk duidelijk is, is dat HH&C de nummers die ze hebben gekozen een stuk zwaarder afleveren dan de originelen en er op die manier totaal andere, eigen versies van maken. Herkenbaar, maar toch nieuw. Zelfs het nummer ‘Wish’, van Nine Inch Nails, op zich al geen lichtgewicht, boet niks in aan heftigheid en mocht je je afvragen hoe er iemand op aarde in staat is het kazige nummer ‘Rockin’ In The Free World’ (Neil Young) interessant te maken, HH&C laat het je horen. Gewoon de riffs aandikken en niet stoppen. Zo balanceert het album netjes tussen een fris en gretig punk geluid en een bijna stoner-achtige ambiance.

Er staan interessante keuzes op ‘Degenerated’. De nummers klinken lekker, vet en fascinerend, op een manier dat je zin krijgt om ook naar de originelen te luisteren. En dat kan natuurlijk weer tot hele nieuwe ontdekkingen leiden. Ik kan daarom ‘Degenerated’ aan een ieder aanraden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.