Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Holy Mother – Face This Burn
Massacre Records
Release datum: 22 januari 2021
“Je zal hier absoluut niet van je stoel gaan vallen van technisch vernuft of vernieuwende songwriting, al was het maar omdat je met deze gewoon moddervette heavy metal sowieso niet lang op die stoel blijft zitten.”
8/10
Joi van de Worp I 15 januari 2021

Holy Mother is een naam die vooral weinig jonge metalheads wat zal zeggen. Deze band rondom zanger Mike Tirelli (ook van Messiah’s Kiss en Jack Starr) en drummer James Harris (Onder andere ook van Jack Starr) heeft namelijk een paar jaar na de eeuwwisseling de handdoek in de ring gegooid. Meer dan vijftien jaar na het laatste werk komt het tweetal terug met nieuwe gitarist Greg Giordano die op dit nieuwe album ‘Face This Burn’ ook de bassen heeft opgenomen. Verwacht qua stijl dan wel de heavy metal van weleer, maar absoluut niet iets wat in de tijd is blijven steken. Wat je op dit ‘Face This Burn’ kan horen is moderne metal maar absoluut geen nu-metal.

Gierende gitaren, sterke riff-gedreven songs en de nog altijd machtige stem van Tirelli zijn maar een paar van de pleziertjes die je aan dit schijfje gaat beleven. Met de titelsong waar ook de videoclip bij is gemaakt opent het album ijzersterk. Qua vergelijkingen komt natuurlijk Messiah’s Kiss op, maar ook het geluid van andere modernere metal bands als Night Demon en Enforcer komt voorbij. Met ‘Love Is Dead’ weet de band met interessante timing te spelen, terwijl de laaggestemde gitaren voor een lekker vunzig geluid zorgen. ‘No Death Reborn’ trekt het laaggestemde nog een tik door en neigt met meer doom invloeden meer richting iets als Candlemass. Naar het eind van de cd wordt de cd weer wat traditioneler en komt het nieuwere werk van grootheden als Saxon en zeker ook Vicious Rumors meer naar voren. Met ‘Superstar’ sluit de plaat af met een heel aardige ballad.

Nu zal alleen al de aanwezigheid van Mike Tirelli op een album tot een luistertip van mijn kant leiden, maar Holy Mother heeft meer in huis dan alleen een wereldklasse zanger. Je zal hier absoluut niet van je stoel gaan vallen van technisch vernuft of vernieuwende songwriting, al was het maar omdat je met deze gewoon moddervette heavy metal sowieso niet lang op die stoel blijft zitten. Een absolute aanrader voor alle fans van goeie ouwe heavy metal met een moderne touch!