Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Helvetets Port – From Life To Death
High Roller Records
Release datum: 23 augustus 2019
Tekst: Henk – 12 augustus 2019
“Dit is een grap toch?”
3/10

Het kan zijn dat ik het niet snap. Dat ik een ontzettende azijnpisser ben en volledig de charme mis van Helvetets Port. Als ik de band opzoek op uw favoriete webzine vind ik twee zeer positieve reviews van twee eerdere releases van deze band door onze gewaardeerde collega Nima. Tijdens het luisteren naar dit nieuwe album ‘From Life To Death’ kan ik me maar niet los maken van het feit dat dit voor mij een soort Spinal Tap van Spinal Tap is. De hoge gil in ‘Ruled With An Iron Hand’ is zo’n beetje de druppel. Dit kan toch niemand serieus nemen. Simpele nummers, een drummer die nog simpeler speelt en bovendien ongelooflijk niet strak is. De suffe riffs en de matige productie maken het nog erger. Paarden gehuppel geluid in de intro van ‘Man-At-Arms’? Bandleden met de namen Witchfinder, K. Lightning, Inquisitor, Virgin Killer en O. Thunder. Dit is een grap toch? Iemand? Nee? Ik zou zeggen, veel plezier ermee als het je ding is maar ik blijf hier voortaan een flink eind bij uit de buurt. Ik snap de grap echt niet.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.