Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Hammerschmitt – Dr. Evil
Massacre Records 
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 04 september 2019
“Jammer is wel dat na het swingende ‘Saints Of Rock’ de volgende tracks min of meer een herhaling van zetten zijn en het nergens meer echt knalt.”
7.2/10

Hammerschmitt, uit het land van onze oosterburen, presenteert met ‘Dr. Evil’ hun zesde album en het tweede dat volledig in het Engels gezongen wordt. Totaal onbekend met eerder werk van deze Duitsers ben ik lekker onbevangen gaan luisteren naar deze nieuwe cd en dat viel me helemaal niet tegen.

Er zit een vleugje Accept, Shakra en Pretty Maids in de prima hardrock/heavy metal van deze band en dat bevalt me wel. Spierballen rock zoals we die al heel vaak gehoord hebben maar door de prima songs en de evenzo prima productie is dit een solide werkstukje geworden. Opener en titelsong ‘Dr.Evil’ toont al gelijk aan wat voor vlees er in de kuip zit in die zin. Een bombastische sound met gitaren die lekker fel in de mix zitten in een rechttoe rechtaan rocksong. ‘Restart My Fire’ is van dezelfde soort waarna er met ‘Say My Name’ en het Shakra achtige ‘Fly’ wat meer melodie tevoorschijn komt. Het blijkt dat de band geput heeft uit oude demo’s voor dit nieuwe album. Blijkbaar had men in de loop der tijd dus nog behoorlijk goed materiaal achter gehouden. In ‘Metalized’ gaat het tempo flink omhoog en kunnen live de vuisten de lucht in. De bij vlagen bluesy gitaar solo’s zijn overigens ook prima in orde zoals te horen is in het swingende ‘Saints Of Rock’. Jammer is wel dat na dit nummer de volgende tracks min of meer een herhaling van zetten zijn en het nergens meer echt knalt. ‘End Of Time’ is zelfs een behoorlijk slechte, tenenkrommende ballad. Maar goed, er is genoeg te genieten op dit album dus fans van eerder genoemde bands moeten maar eens gaan luisteren.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.