Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Grande Royale – Carry On
The Sign Records
Release datum: 26 maart 2021

“De nummers kunnen me stuk voor stuk helemaal overtuigen”
9.5/10
Cor Schilstra I 20 maart 2021

Vol gas gaat de band van start met hun vijfde album; alsof ze nog een stukje erfenis van hun voormalig producer (en inspiratiebron) Nicke Andersson willen etaleren. De opener ‘Troublemaker’ knalt bij je binnen alsof het (bijna) The Hellacopters zelf zijn. De energie spat de speakers uit en qua arrangementen en melodielijnen is de band nog weer beter geworden. De pakkende riffs en hooks waren altijd al van de buitencategorie bij deze jongens, maar het totaalpakketje is ditmaal verbluffend! Misschien zou je het kunnen zien als een combinatie van de bevlogen ruwe energie van hun debuut ‘Cygne Noir’ met een voortzetting van hun schrijverstalent ontwikkeling sinds ‘Breaking News’.

De nummers kunnen me stuk voor stuk helemaal overtuigen; of dat nu met energieke rawk ‘n’ roll, of meer classic seventies rock met Southern soul a la Black Crowes is (ditmaal iets minder Lynyrd Skynyrd), het pakt je direct in. Op het nieuwste album wordt er soms zelfs succesvol geflirt met Chinn & Chapman teenybobber-rock (net als labelgenoten Beat City Tubeworks) en de geweldige wals-vibe en heerlijke gitaren van de afsluiter ‘Schizoid Lullaby’ verdienen een speciale vermelding. Enig minpuntje mijnerzijds is dat ik na het “inzakken” van het intermezzo een voorkeur had gegeven aan direct een tweede uitbarsting van gitaar, al maken de duellerende gitaren aan het einde weer veel goed. (Jammer van de fade-out; dit had nog wel even mogen duren)

Die gitaren scheuren, gieren, en brullen over de gehele plaat trouwens vol overgave, maar ook de zang van Gustav is ditmaal helemaal zonder reserve; geen nette, op safe lijntjes, maar voluit met een bite en kartelrand. Ook de ritmesectie heeft zich duidelijk vermaakt en kwaliteit gebracht; luister bijvoorbeeld maar eens naar de heerlijk stuwende bas in ‘Let It All Go’, of de knappe Peter Criss fills van de drums (Johan is fan van John Coghlan; hopelijk is hij niet beledigd). Als leuke bijkomstigheid heeft de band ook nog Dregen (Hellacopters, Backyard Babys) weten te strikken voor een bijdrage aan ‘Just As Bad As You’; ook een geweldig nummer op deze toekomstige klassieker (wat mij betreft)!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.