Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

FLEDDY MELCULY brengt nieuwe single & video ‘Vandaag Nog Wel' van nieuw studio-album ‘Antichlist’ uit

13-01-2023

Fleddy Melculy bevindt zich met de boodschap van zijn gloednieuwe single ‘Vandaag Nog Wel’ in goed gezelschap: ook de Amerikaanse ex-president Barack ObamaRicky GervaisNick CaveSouth ParkHans Teeuwen en paus Franciscus zijn niet bepaald groot fan van de cancel culture die de laatste jaren – overgewaaid uit de V.S. – mensen uitsluit omwille van hun mening. ‘Vandaag Nog Wel’ staat net als de twee vorige singles ‘Geen Tijd Voor Spijt’ en ‘FAKE’ op het aankomende album ‘Antichlist’ dat vanaf vrijdag 31 maart zowel digitaal verkrijgbaar is op CD, vinyl (waaronder zeer gelimiteerde gekleurd vinyl) en als bundles met T-shirt.

Bezie ‘Vandaag Nog Wel’ onder deze paragraaf.

Frontman Fleddy bekijkt die steeds verdergaande afrekencultuur met argusogen: “Wij schrijven kritische songteksten over de wereld die we dagelijks observeren, en die een onuitputtelijke inspiratiebron is. We ventileren een duidelijke mening zonder daarbij iets of iemand moedwillig te willen kwetsen. Dat gezegd hebbende: we vinden het prima om zaken op de hak te nemen, inclusief – en vooral – onszelf. We ontzien niets of niemand. Onze lyrics zijn altijd met een flinke scheut humor; we lachen graag met hetgeen we dagelijks om ons heen zien, en dus ook met onszelf. Echter: de cancel culture wordt steeds extremer met als gevolg dat de vrijheid van meningsuiting verder onder druk komt te staan omdat meer mensen aanstoot nemen aan een grap, een mening of aan een song. Vaak is dit onterecht; en niet zelden is het zelfs vooral een schreeuw om aandacht en zelfpromotie. Dat is een zeer hachelijke ontwikkeling.”

Bezie eveneens  de reeds eerder uitgebrachte video’s voor ‘Fake’ en ‘Geen tijd Voor Spijt’ ginds onder.

Linkfire pre-order ‘Antichlist’ ALHIER.

Frontman Fleddy: “Wat is nog echt en wat fake? Van het nieuws tot muziek, van sport tot je eigen vrienden en familie. Het wordt steeds lastiger om alles wat nep is van de waarheid te onderscheiden. Maar zo lang het niet verveelt hebben de meeste mensen er geen probleem mee, toch? Wij hebben dat juist wél en stellen dit ontologische probleem dan ook graag aan de kaak op ‘Fake’ – na ‘Geen Tijd Voor Spijt’ die eerder dit jaar uitkwam, alweer de 2e single van ons nieuwe album ‘Antichlist’. Dat gaat onder meer over oud worden, mannenemancipatie, koude voeten, behang, haat en dat de wereld natuurlijk helemaal naar de kloten is.

De Belgische metalsenstatie kondigt ook voor 2023 weer aan de Benelux onveilig te maken met een reeks nieuwe shows. 

FLEDDY MELCULY ‘ANITCHLIST’ TOURNEE 2023
*with special guests TUSKY (NL)
 
08 April ’23 – Paaspop – Schijndel (NL) sold out
14 April ’23 – Tivoli-Pandora – Utrecht (NL)*
15 April ’23 – Muziekgieterij – Maastricht (NL)*
16 April ’23 – 013 – Tilburg (NL)*
20 April ’23- Viernulvier (Vooruit) – Gent (BE)*
22 April ’23 – Q-Factory – Amsterdam (NL)*
26 April ’23 – Het Depot – Leuven (BE)*
28 April ’23 – Vera – Groningen (NL)*
29 April ’23 – Doornroosje – Nijmegen (NL)*
11 May ’23 – Le Delta – Namur (BE)*
August ’23 – Dynamo Metal Fest – Eindhoven (NL)

Alle info en tickets via www.fleddymelculy.com/tour

fotocredit-Karel-Duerinckx

Social media