Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Fit For An Autopsy – The Sea Of Tragic Beasts
Nuclear Blast
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Berto Huizinga – 20 oktober 2019
“Door de vocalen van Joe Badolato klinkt het toch altijd heavy en bruut, want hij kan vele kanten op met zijn rauwe stem, die niet gespeend is van de nodige melodie.”
8.9/10

Fit For An Autopsy wordt altijd als deathcore band afgeschilderd, maar de band heeft op hun albums altijd meer laten horen dan dat beperkende label. De brute breakdowns zullen altijd blijven, maar zoals je op het titelnummer van hun nieuwe album kan horen, is er nu zelfs ruimte voor een melodieus refrein. Ook op het navolgende ‘No Man Is Without Fear’ is er de nodige melodie toegevoegd en ‘Shepherd’ heeft een heerlijke riff, waardoor er een lekkere groove ontstaat in combinatie met het lekkere drumwerk. Door de vocalen van Joe Badolato klinkt het toch altijd heavy en bruut, want hij kan vele kanten op met zijn rauwe stem, die niet gespeend is van de nodige melodie.

Vette riffs staan hoog in het vaandel op dit nieuwe ‘The Sea Of Tragic Beasts’, ieder nummer zit wel vol met lekker stevig en vet gitaarwerk. Groove is ook wat je hoort en voelt in ‘Your Pain Is Mine’, samen met een soepel van stem wisselende Joe Badolato, waarbij er weer een melodieus refrein wordt ingezet. Al die melodie zorgt er wel voor dat de toch redeljk extreem klinkende band een stuk toegankelijker is dan menig genre genoot, deathcore is wat dat betreft niet het meest subtiele en makkelijke genre. Fit For An Autopsy heeft met dit album echter weer een grote stap gezet richting sterrendom en een leven buiten de deathcore.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.