Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Evoke – Seeds Of Death
Pulverised Records
Release datum: 18 september 2020
“Van afwisseling hebben de Noren nog nooit gehoord waardoor alle tracks op dezelfde snelheid op je af worden gevuurd. Dat gaat echt vervelen na een paar nummers.”
5.4/10
Erik Boter I 04 september 2020

Evoke is een speed/thrash metal band uit Noorwegen dat na het uitbrengen van een tweetal demo’s nu de grote stap heeft gemaakt naar het uitbrengen van een heus debuutalbum, ‘Seeds Of Death’ geheten. Om een lang verhaal kort te maken: Evoke had beter nog even gewacht met deze stap.

Toegegeven, de snelle metal wordt vol overgave gespeeld door het trio (Kato Marchant op zang en gitaar, Hans Magnus op bas en Wilson Urrustarazu op drums) maar de songs komen nergens boven een middelmatig niveau uit. Van afwisseling hebben de Noren nog nooit gehoord waardoor alle tracks op dezelfde snelheid op je af worden gevuurd. Dat gaat echt vervelen na een paar nummers. Sterker nog, na een paar luisterbeurten weet je echt niet meer of je net naar ‘Deadly Revenge’, ‘Wrathcurse’ of pak ‘m beet ‘Demons of War’ hebt geluisterd. Het is allemaal van hetzelfde laken een pak. 

Héél in de verte doet het geluid van de band aan Venom denken, wat vooral wordt veroorzaakt door de manier van zingen van Kato en de enorme echo op zijn stem. Ook qua rommeligheid van de composities gaat de vergelijking met de Engelse uitvinders van de black metal nog op. Toch valt er over ‘Seeds Of Death’ nog wel wat positiefs te melden. Afsluiter ‘Satanic Rebirth’ kent een iets meer spannende opbouw dan de zes andere tracks op de CD. En het artwork van het album ziet er pico bello uit. Als je dit album ziet als de derde demo van Evoke, dan komen de heren er nog mee weg. Als debuutalbum scoort dit echter geen voldoende.