Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Wolvennest – Dread Sovereign – Saturnalia Temple – The Ruins Of Beverast

Brusselse band presenteert “The Nest” ft. The Ruins Of Beverast, Dread Sovereig en Saturnalia Temple

WLVNNST is een muzikaal partnerschap gecreëerd door Kirby Michel (Arkangel /La Muerte/Length Of Time), Corvus Von Burtle (Cult of Erinyes/LVTHN) en Marc De Backer (Mongolito). Wolvennests debuutalbum (2016), met gasten en co-schrijvers Albin Julius en Marthyanna (van Der Blutharsch en The Infinite Church Of The Leading Hand), werd omschreven als een mix van jaren 70-Krautrocksounds en Noorse vroege 90’s-blackmetal dat zich ontvouwt als een wervelende filmsoundtrack.

Tweede album ‘VOID’ (2018) mixt mysterieuze vibes met een meer duistere energie. Het bracht ‘The Nest’ naar sommige van de meest occulte festivals en plaatsen in Europa, zoals House of the Holy, Chaos Descends, A Thousand Lost Civilizations, Roadburn Festival, Sauzipf Rocks Festival en Invoking the Ancient Ritual. Ze traden ook op als supporting act voor Wolves In A Throne Room, Dool, Electric Wizard, Urfaust en nog veel andere bands.

In april 2019 voerde Wolvennest album ‘VOID’ live en integraal op tijdens een unieke show op de mainstage van Roadburn Festival, voor de gelegenheid vergezeld door een exclusieve line-up met Shazzula, Michel Kirby, Corvus Von Burtle, Marc De Backer, John Marx, Bram Moerenhout, DéHà en Alexander Von Meilenwald. Alle visuals, die deel uitmaken van WLVNNST sinds het begin, werden gemaakt en gescreend door A Thousand Lost Civilizations.

De WOLVENNEST-show in AB op 29 februari wordt het eerste optreden van de band in 2020. Voor de gelegenheid krijgen ze gezelschap van special guests en vrienden The Ruins of Beverlast, Dread Sovereign en Saturnalia Temple.

THE RUINS OF BEVERAST is een Duits extreme metalproject opgericht in 2003 door Alexander von Meilenwald. Onder die naam bracht hij al vijf albums uit via Ván Records.

Sinds 2013 speelt von Meilenwald ook live met een uitgebreide line-up. Voor het studiomateriaal blijft hij echter alle instrumenten en zang zelf uitvoeren, afgezien van enkele occasionele optredens van sessiemuzikanten.

Der Spiegel noemde het derde album ‘Foulest Semen of a Sheltered Elite’ een ‘hoogst complex’ album en gaf het een 8 op 10.

Het album ‘Exuvia’ werd uitgebracht in 2017 en werd goed ontvangen door de vakpers, Metal Hammer Duitsland gaf het een 6 op 7, metal.de 9 op 10.

DREAD SOVEREIGN is het doodgeboren hersenspinsel van Nemtheanga van Primordial. Jaren van snaarhacken en slashen op zijn gitaar hebben geleid tot dit project. Hij wordt ondersteund door Johnny King (Malthusian, Altar of Plagues, Conan) op drum en Bones (Zom, Wizards of Firetop Mountain) op gitaar.

De opzet is ruwe, rauwe oldschool doom / metal met links naar Venom, Saint Vitus en Cirith Ungol, met hints van late jaren 80-blackmetal en vroege Sepulchral-metal. De band wil niet per se het wiel heruitvinden, maar zijn vooral uit op een goede oude evil metalkick.

SATURNALIA TEMPLE In hun eigen woorden: “A dark Swedish forest at night, while out of the body. Crushingly Hard Electric Blues…doom…occult…dark…ritual…stoner….magic.”

Date

Feb 29 2020

Time

18:30

More Info

Read More

Location

Ancienne Belgique
Brussel, België
REGISTER
QR Code