Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

White Hills – RMFTM

Exclusive show for NL

De veelgeprezen WHITE HILLS uit New York, hebben sinds de oprichting in 2006 een reputatie opgebouwd als een van de meest productieve en opwindende livebands van hun generatie.

WHITE HILLS (bestaande uit kernleden Ego Sensation en Dave W) heeft uitgebreid door Europa en Noord-Amerika getourd en verscheen in de film Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch.

In januari 2019 vestigde de band zich in Studio G in Greenpoint, Brooklyn. Voor de opname van hun 12e album bediende Jeff Berner (gitarist van Psychic TV) de mengtafel. Geïnspireerd door het gedreun en gebulder van de machines in de stad New York, ging WHITE HILLS de straat op om veldopnames te verzamelen. Boren, hakken en andere constructie-werkzaamheden werden gemanipuleerd om een ritme te creëren. Geïnformeerd door industriële innovators Einstürzende Neubauten, de post-punk dans van Killing Joke en de dub-electro van Cabaret Voltaire, heeft WHITE HILLS een sensuele, wilde en rauwe collectie van liedjes gecreëerd. Het album bevat gastoptredens van Jim Jarmusch (filmmaker en muzikant), Yasmine Hamden, Simone Marie Butler (Primal Scream), Jim Coleman (Cop Shoot Cop) en Alex Macarte (GNOD).

RMFTM is een experimentele groep uit Eindhoven die onderdeel uitmaakt van de moderne psychedelische rockscene. Sinds de oprichting in 2010 heeft het collectief verschillende samenstellingen gehad, maar de kernleden waren o.a.: Glenn Peeters, Tony Lathouwers, Titus Verkuijlen en Bram van Zuijlen. De muziek van RMFTM is constant geëvolueerd en veranderd van Dissonante PsychRock en Post-Punk naar Industrial / Drone Techno. Na het toevoegen van een tweede drummer en een vocalist is de muziek geëvolueerd naar iets dat ze Acid Metal noemen. De groep heeft veel getourd door Europa en hebben op festivals als Roadburn en het Liverpool International Festival of Psychedelia gespeeld. De band heeft  8 platen uitgebracht bij Fuzz Club, en is daarnaast ook bekend om hun samenwerkingen met bands en artiesten als GNODThe Cosmic Dead en 10.000 Russos.

Date

Dec 01 2019

Time

15:30

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code