Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Wallace Vanborn – Paceshifters

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 27.03.2020, reeds aangekochte tickets blijven geldig. Opgelet: dit concert werd eerder op een andere datum aangekondigd. Alle info over eerder gekochte tickets vind je op democrazy.be. Ze geven deze avond twee shows:

  • 19:15 – 21:00
  • 21:30 – 23:15

“De songs van Wallace Vanborn komen nog altijd als sloopkogels je bovenkamer binnen.” – De Standaard

In 2010 deed Wallace Vanborn zijn intrede in het Vlaamse muzieklandschap met het debuutalbum ’Free Blank Shots’. Sindsdien is de Gentse band binnen de Belgische rockscene tot een begrip uitgegroeid. Bekend door hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmes voorziet de band zijn omgeving al tien jaar lang passioneel van muziek.

Voor de daaropvolgende albums werkte Wallace Vanborn samen met De Groten Der Aarde — David Botrill (Tool, Muse, Placebo) en Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE) — en speelde de band meer dan 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen.

Na de release van ’The Orb We Absorb’ en het exclusieve XL concert aan het einde van de campagne (met gastbijdrages van o.a. Blood Red Shoes, Steak Number Eight, Raketkanon, Mario Goossens & Lange Polle, Flip Kowlier, Lara Chedraoui en T. Raumschmiere) nam de band een hoogstnodige pauze om te herbronnen.

Twee jaren gingen voorbij, maar achter de schermen is de nieuwste worp van Wallace Vanborn ondertussen afgewerkt. ’A Scalp For The Tribe’ kwam begin november uit bij Pias. De Standaard schreef: “De songs van Wallace Vanborn komen nog altijd als sloopkogels je bovenkamer binnen, maar de kracht zit in de finesse waarmee ze geslepen zijn”.

support: Paceshifters

Paceshifters zijn drie opgeschoten en gretige tieners uit Overijssel. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een internationaal bekende powerrockband met een eigen herkenbare catchy sound. Zie het als noiserock of post-grunge. De kern van hun muzikale leven is het live spelen. Dat belooft!

Date

Nov 28 2020

Time

19:15

More Info

Read More

Location

Vooruit
Gent, Oost-Vlaanderen, België
REGISTER
QR Code