Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Vola – Uneven Structure – Arch Echo – Rendezvous Point – Schiermann

Vanavond een affiche waar bij liefhebbers van progressieve metal hun hart op kunnen halen. Vijf geweldige talentvolle bands die barsten van de muzikaliteit en techniek: VOLA, Uneven Structure, Arch Echo, Rendezvous Point en Schiermann.

‘If Meshuggah and Opeth had a love child, it would be the Danish experimental rock band VOLA’. Zo luidt de omschrijving van de video ‘Starburn’. Het is een perfecte omschrijving van deze zeer talentvolle jonge Deense band. De vier heren weten progrock, djent metal en electronica tot een vanzelfsprekend en harmonieus geheel te smeden. Daarmee voegt VOLA zich in een illuster rijtje artiesten die dit kunstje ook beheersen waaronder Leprous, Haken en Soen. Het debuut ‘Inmazes’ stamt uit 2015 en is door het Nederlandse Mascot opnieuw uitgebracht. Het laatste album ‘Applause Of A Distant Crowd’ is vorig jaar verschenen en is een hele stap voorwaarts. Een ware groeibriljant met een meer open en transparant geluid.

Special guest Uneven Structure weet groovy polyritmische gitaarriffs samen te smelten met gelikte ambient gitaar-leads. Afkomstig uit Frankrijk, werd de band opgericht in 2008 en debuteerden ze drie jaar later met ‘Februus’, die zelf weer werd opgevolgd door conceptalbum ‘La Partition’ in 2017. Beide albums werden door de pers geroemd vanwege de creatieve en technische songwriting. Tegelijkertijd toerde de band door Europa, onder andere met bands als Twelve Foot Ninja en Textures. Op dit moment is het wachten op album nummer drie dat in september 2019 verwacht wordt.

De Amerikaanse instrumentale, progressieve fusionband Arch Echo staat bekend om hun indrukwekkende instrumentbeheersing, die de muzieknerd in ons allen in vervoering weet te brengen.

De progressieve metalband Rendezvous Point is een van de meest belovende namen uit Noorwegen met o.a. Baard Kolstad (Leprous) en Petter Hallaråker (ICS Vortex) in de gelederen. Het geluid ligt dan ook in het verlengde van die bands, en dat is alleen maar goed.

Schiermann is het solo project van virtuoze gitarist Chris Schiermann, waarbij hij op een avontuurlijke manier omgaat met aanstekelijke melodieën en creatieve grooves.

Date

Sep 11 2019

Time

18:30

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code