Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Vinny Appice Band

Hij staat sinds 2017 in de Metal Hall of Fame en dat is niet voor niets: drummer Vinny Appice zat achter de kit van grootheden als Black SabbathDio en in zijn beginjaren zelfs eventjes bij John Lennon. Ondanks de indrukwekkende discografie van de drummer blijft zijn naam toch vooral verbonden aan die van Ronnie James Dio.

Appice voegde zich bij Black Sabbath in het Dio-tijdperk tijdens de tour rond het album “Heaven and Hell”, en verscheen vervolgens op de albums “Mob Rules” en “Live Evil”. In 1982 vertrok hij samen met de zanger om de band Dio op te richten. Een legendarische reeks albums volgde, waaronder “Holy Diver”, “The Last in Line” en “Dream Evil”. Later zou de drummer zich opnieuw verbinden aan Black Sabbath, Dio en ten slotte gelegenheidsband Heaven & Hell.

Tijdens de Live Evil Tour 2020 ligt de nadruk op het gelijknamige, klassieke live-album van Black Sabbath. Daarnaast brengt de Vinny Appice Band uiteraard een eerbetoon aan het werk van Dio. De Vinny Appice Band bestaat naast de drummer uit zanger Piero Leporale (Uli Jon Roth), gitarist Lorenzo Carancini (Blaze Bayley) en bassist Barend Courbois (Vengeance, Blind Guardian).

Support TBA

Date

May 14 2020

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Duycker
Hoofddorp, Noord-Holland
REGISTER
QR Code