Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

UITGESTELD – Allöchtöön – Crackups

Allöchtöön zet je op een daverende sneltrein richting krankzinnigheid. Een hattrick van metal, punk en hardcore, met één simpel doel: Allöchtöön mept je vrijpostig én perfect gemikt een auditieve ‘slap in the face’. 

De zelfgetitelde debuut-EP van het Belgisch-Nederlands collectief Allöchtöön (Nosebleed Records) klokt netjes af op 16 min 25 sec: een dik kwartier vol razende gitaren, beenharde drums en krijsende vocalen, een brutale aanslag op je lijf, zenuwen en hartritme. ‘You suck the joy out of everything’ of ‘Heb jij gezegd dat ik een lul was’ vormen de schuimbekkende lyrics die de withete woede van de band ventileren. De zines van RocktribuneRockportaal en Collective Zine luisterden en headbangden dat het verdomd goed was.

Referend aan MelvinsRacebannonBotch of The Jesus Lizard draait Allöchtöön rondjes in het adrenalinepretpark van alles dat hard en lekker is. Een intrigerende trip waarin de band ver weg blijft van de stereotypen, maar hun denderende rollercoaster opbouwt uit hardcore, (sludge)metal en oldschool punk. Met hun debuut bezorgden ze ons alvast een onnavolgbare gemene uppercut, live zal dit gegarandeerd niet anders zijn.

CRACKUPS is een band van extremen, en zo hebben we ze graag. Loeiend hard, retestrak en lekker snel. Garage, punk, vroege hardcore of noiserock? Wie zal het zeggen. 1.5AD noemt het alvast Kaos met de K van Kempisch, enjoy!

Zei er iemand dat de gitaar dood en begraven is? We dachten het niet, nee. CRACKUPS gedijt in het rijtje van hardere Belgische gitaarbands die al enkele jaren je bestoken met heerlijke herrie: van Cocaine PissTeen CreepsMind Rays tot The Guru Guru (en nog héél vele andere). Na een zegetocht op Humo’s Rock Rally 2010, en hun debuutplaat Animals on Acid met subtiele songtitels als The Only Cure is Alcohol, werd het echter erg stil rond de band. Tot de Kempische bastaardzonen van Circle JerksMinor ThreatBad Brains of Viagra Boys, terug op het podium geroepen door ‘Rock & Ross’ Thibault Christiaensen (Equal Idiots).

Wat het verschil maakt, is dat  CRACKUPS, ofte Niels Meukens (drum), Thomas Valkiers (zang/gitaar), Toon Van Looy (gitaar) en Siebe Le Duc (bas) simpelweg steengoeie songs maken. Het viertal, ook werkzaam bij Double VeteransPsycho 44 en Warhola, brengen met Greetings From Earth hun tweede full album uit. Met de middelvinger in de neus spuwt CRACKUPS helse powersongs vakkundig de zaal in, splinterbommen van schaamteloze distortion, de één al compromislozer dan de ander, die zelden de tweeminutengrens overschrijden. Aangedreven door schreeuwlelijk Valkiers en een stuwende bas, is dit een stevige brok herrie die je aan een verbazingwekkend tempo omver blaast. Superieure garage punk met Devo-esque flegma, zo beaamt ook de kwaliteitspers van dit kleine land. Viersterrenreviews in De Morgen (“Hondsdolle schuurgitaren en withete ketelslagerij”), Humo (“Met ‘Greetings from Earth’ hebben ze de beste plaat gemaakt die ik dit jaar al heb gehoord”) en Knack Focus (“Wil men dit aan tieners aan huis verkopen, dan moeten men zeggen: zieke shit”) proclameren unisono: vergeet 17’ 30’’ lang dat klotevirus en headbang de kl van je lijf. Dat het maar gauw 14 november is.

Date

Nov 14 2020

Time

20:30

More Info

Read More

Location

4AD
Diksmuide, West-Vlaanderen, België
REGISTER
QR Code