Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

THE TOY DOLLS • SKROETBALG in IDUNA, DRACHTEN

 

IDUNA BESTAAT IN 2023 40 JAAR EN DAT VIEREN WE MET EEN AANTAL BIJZONDERE CONCERTEN! OP VRIJDAG 29 SEPTEMBER KOMT DE LEGENDARISCHE PUNKBAND THE TOY DOLLS NAAR DRACHTEN VOOR EEN CRAZY PUNKROCKPARTY IN IDUNA! DAT WORDT EEN AVONDJE SPRINGEN, HOSSEN, POGOËN EN OUDERWETS UIT JE DAK GAAN. EN WEES MAAR NIET BANG VOOR SPIERPIJN, HET DRENTSE PUNKROCKTRIO SKROETBALG VERZORGT DE WARMING-UP.

The Toy Dolls staat bekend om zijn zeer vernuftig in elkaar zittende funpunksongs. Al sinds de oprichting in 1979 wordt de band geroemd om hun techniek en de wijze waarop zij als een van de eerste bands, humor en satire vermengen met punk. Humor die overal wordt begrepen en die leidt tot wereldwijd succes. Hun debuutalbum ‘Dig That Groove Baby’ behoort tot een van de beste punkalbums ooit gemaakt en met hun versie van het kinderliedje ‘Nellie The Elephant’ schreven ze een monsterhit op hun naam. Ook andere klassiekers ondergingen een Toy Dolls-‘behandeling’, waaronder ‘The Final Countdown’ en ‘La Vida Loc’. In de loop der jaren zijn bandleden gekomen en gegaan, maar frontman Michael “Olga” Algar is altijd de constante factor gebleven. The Toy Dolls is sinds haar debuut een graag geziene gast op podia en festivals en nu komt de band voor het eerst naar drachten om samen met ons het 40-jarig jubileum van Iduna te vieren.

Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’) bezingen in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto’s, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipoogt naar oude en recentere rockhelden maar is niet bang om de geluidsbarrière (en -normen) te doorbreken.

Date

Sep 29 2023

Time

20:30

Cost

€ 25,-

More Info

Tickets
Iduna

Organizer

Iduna
Phone
0512 - 522650
Email
info@iduna.nl
Website
https://iduna.nl/
Tickets
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published.