Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

THE JIMI HENDRIX MUSIC FESTIVAL

Het Jimi Hendrix Music festival dat oorspronkelijk op deze datum zou plaats vinden wordt verplaatst naar 15 september 2021.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed. Zeven gitaristen tonen in een ruim vier uur durende show hun eerbied voor de man die met zijn unieke vooruitstrevende gitaarspel de muziekwereld op zijn kop zette. Naast hun favoriete Hendrix songs spelen ze ook een paar eigen nummers, waar ongetwijfeld Hendrix zijn meesterschap doorheen sijpelt.

Line up:
Michael Lee Firkins [usa] drukt door zijn wonderbaarlijke spel een stempel op zijn melange van country, blues en jazz. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een inspiratiebron voor vele snaarhelden.
Eamonn McCormack [irl] draait al jaren mee in het circuit. Hij maakte furore onder de naam Samuel Eddy en speelde met Johnny Winter, Jan Akkerman, Niels Lofgren, Rory Gallagher en tourde met Walter Trout en Popa Chubby.
Danny Giles [uk] zit het gitaarspelen in zijn DNA. Zijn eigenzinnige gitaarwerk is in zijn actieve podiumjaren niet aan publiek en pers voorbij gegaan. Giles heeft een flinke reputatie opgebouwd met het begeleiden van tal van coryfeeën.
Krissy Matthews [uk] was 12 jaar toen hij met John Mayall And The Bluesbreakers optrad. Als support van Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Gregg Allman, Beth Hart, Los Lobos, Ten Years After en Toto speelde hij zich in de kijker.
Khalif Wailin’ Walter [usa] behoort tot de nieuwe generatie Chicago Blues artiesten en kan al terugkijken op een indrukwekkende carrière. Hij speelt soul, rock, funk en blues met een inventiviteit waar Hendrix ongetwijfeld zijn petje voor af zou hebben genomen.
Innes Sibun [uk] wordt in Engeland beschouwd als een van de beste bluesgitaristen van het continent. Sibun toerde jarenlang door de US als gitarist bij Robert Plant en speelde op alle grote festivals in Europa met zijn eigen band.
Tom Veltien [nl] is een gitaartalent beinvloed door Pink Floyd, Jeff Beck en natuurlijk Jimi Hendrix. Energiek, impulsief en dynamisch zijn krachttermen die hier van toepassing zijn. Geen uitdaging is te groot voor deze 23-jarige gitaargrootmeester.
The Tightropes flankeren deze gitaarhelden. Marco Boers (zang, gitaar), Dennis Hemstra (bas) en Alan Luring (drums) spelen in de stijl van de grote powertrio’s uit de jaren ’60 en ’70 als the Jimi Hendrix Experience en Cream.

Date

Sep 15 2021

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Boerderij
Zoetermeer
REGISTER
QR Code