Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Temple Fang – Neptunian Maximalism (uitverkocht)

Vanavond iets heel bijzonders in deze vreemde tijden. Naast de psychedelische rockers van Temple Fang, met een live reputatie waar je ú tegen zegt, staat ook het fantastische, experimentele Belgische collectief van Neptunian Maximalism op de planken van Doornroosje. Een wonderlijke en explosieve combinatie, eentje waar nog lang over na gepraat gaat worden.

In juni was Temple Fang nog te gast tijdens de Sonic Whip streaming sessions met een geweldige set. Nu komen de Amsterdammers voor een heuse live show naar Doornroosje. Het idee van de band is simpel. Spelen wat je hart je ingeeft. In dit geval is dat waanzinnig en bevlogen psychedelische rock die gemaakt is voor het podium en om live te ervaren. Het beschikbare materiaal dat het viertal heeft geschreven is spaarzaam. Ze hebben daarom ook nog geen regulier album uitgebracht. Of dat er ook ooit van komt is de vraag. Wel heeft Temple Fang deze zomer een live plaat uitgebracht van hun show in Merleyn in 2019. En onlangs hebben ze een weekend doorgebracht in de Galloway Studio van Sebastiaan Bijleveld om te jammen, spacen en nieuwe ideeën op te doen. De perfecte reden om ze na hun online set uit te nodigen voor het echte werk op de planken. Absoluut iets om naar uit te kijken.

Maar dat is nog niet alles, want Dennis en kompanen willen er echt iets speciaals van maken deze avond. Ze hebben het geweldige Belgische collectief van Neptunian Maximalism gevraagd om deze avond het podium te delen. We hebben het hier niet over zomaar een band. Het collectief bestaat live uit maar liefst negen muzikanten. Ze hebben onlangs met ‘Éons’ een album van werkelijk epische proporties uitgebracht. Een sonische oerknal bestaande uit drie lp’s met verbluffend mooi artwork dat vol staat met spiritueel geladen exercities waarbij jazz, drones, kraut en transcendentale psychedelica hand in hand gaan. Het klinkt als een ware kakofonie, maar het tegendeel is waar. De composities, waar een keur aan instrumenten voorbij komt, zijn bij vlagen snoeihard, maar brengen ook een soort van rust en werken hypnotiserend. Artiesten als Sunn O))), Sun Ra, Swans en John Coltrane behoren absoluut tot de inspiratiebronnen. Neptunian Maximalism maakt hun debuut op Nederlandse bodem. Wij kijken er naar uit!

Date

Dec 19 2020

Time

20:45

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code