Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Robby Valentine -Embrace The Unknown release party – Poppodium Boerderij Zoetermeer

 

Robby Valentine_Embrace The Unknown

Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit ‘Over and Over Again’, brengt 21 oktober zijn nieuwe album ‘Embrace the Unknown’ uit. Dit volledig door Valentine zelf geschreven, ingespeelde, ingezongen en opgenomen nieuwe album, is alweer zijn dertiende studio album met eigen werk, in zijn indrukwekkende carrière. Met ‘Embrace the Unknown’ zet Valentine wederom een album neer waarin zijn veelzijdigheid als artiest naar voren komt. Het album zal over enkele maanden ook op vinyl verkrijgbaar zal zijn.

Zijn fantastische band bestaat uit Paul Coenradie (gitaar), Luuk van Gerven (basgitaar), Mark Robben (drums), Maria Catharina (backing vocals) en Ravenna Moscoso (backing vocals/keytar). Ze zullen niet alleen nummers van het nieuwe album spelen, maar ook veel songs uit zijn rijke oeuvre dat nu al ruim 30 jaar beslaat.

Het maken van zijn nieuwste werk was, door zijn recente tot 2% gereduceerde zicht, een ware uitdaging voor het Multi talent, maar het 10 songs tellende, in muziekstijl variërende Pop/Rock album is wederom een bewijs geworden van zijn muzikale veelzijdigheid en klasse. Valentine begon met het schrijven en opnemen van dit nieuwe album zo’n 3 jaar geleden, in de tijd dat de Coronapandemie ieders leven beheerste, en voor hemzelf zijn wereld totaal was ingestort door zijn zichtverlies. Het titelnummer ‘Embrace the Unknown’ gaat over dat verlies en de strijd die het moeten accepteren van dat lot met zich meebrengt. Volgens Valentine zelf de mooiste rock-ballad die hij ooit heeft gemaakt. Dit is tevens de afsluiter van een prachtig werkstuk van een uniek artiest die in een betere wereld wel de nationale en internationale erkenning zou krijgen die hij verdient.

Op 21 oktober 2023 zal het album te verkrijgen zijn, wat groots wordt gevierd in het Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Een show waarin hij vergezeld wordt door zijn band met Paul Coenradie op gitaar, Luuk van Gerven op de basgitaar, drummer Mark Robben en Ravenna Moscoso, Inge Rijnja en Maria Catharina als achtergrondzang. Voor laatstgenoemde zijn ook wat lead-partijen gereserveerd. Ook zal Stan Verbraak bekend van Hellöise, zijn opwachting maken. Behalve zijn uitbrengen van het nieuwste album zal het concert nog eens extra uniek worden doordat het nog nooit eerder live uitgevoerde ‘Valentine’s Overture’ gespeeld zal gaan worden. Dit epische, ruim 10 minuten durende stuk muziek werd na het overlijden van Freddie Mercury als eerbetoon op nationale radio gedraaid en werd daardoor een favoriet bij de Queen aanhang. En het zorgde ervoor dat Brian May hem vroeg support act te zijn voor zijn tour.

01. Break the Chain
02. Don’t Give Up on a Miracle
03. Never Fall in Line
04. Life is a Lesson
05. My Friend (in the End)
06. Roll Up Your Sleeves
07. Show The Way
08. Shadowland
09. Take Me to the Light
10. Embrace the Unknown

Embrace The Unknown is nu al te bestellen via www.robbyvalentine.nl. Bij een pre-order ontvang je het album twee weken voor de release show.

Hieronder tref je het interview dat Robby Valentine eind 2022 gaf aan onze hoofdredacteur.

Date

Oct 21 2023

Time

19:30

Cost

Voorverkoop € 23,50 | Dagkassa € 26,-

More Info

Tickets

Location

Boerderij
Zoetermeer
Tickets
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published.