Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Molly Hatchet

EXCLUSIEVE SHOW VAN DE AMERIKAANSE SOUTHERN ROCKBAND MOLLY HATCHET

De southern rockers van Molly Hatchet komen op vrijdag 13 december naar Iduna! De jaarlijkse X-Mas tour van de band gaat in 2019 door Europa, en komen met een exclusieve show in Nederland bij ons in Drachten. Support is er van de Duitse rockband King Savage.

Molly Hatchet is een Amerikaanse Southern rock band en werd in 1975 opgericht in Jacksonville, Florida. Vaak wordt Molly Hatchet in een zin genoemd met genregenoten als 38 Special, Lynyrd Skynyrd, Blackfoot , ZZ Top en The Allman Brothers. Oftewel Southern rock op zijn best, met veel gitaarwerk! Ondanks dat Molly Hatchet nooit het absolute sterrendom vergelijkbaar met bijvoorbeeld Lynyrd Skynyrd behaalde verwierf “de Hatchet” in ons land zijn meeste bekendheid met de hit “Flirtin With Disaster” van het gelijknamige album uit 1979 en genoot in de jaren 80 bijna non-stop van grote internationale wereldtournees.
Zoals bij vele Southern rockbands heeft ook bij Molly Hatchet de tragedie toegeslagen en heeft de band door de jaren heen noodgedwongen een aantal bezettingswisselingen moeten ondergaan. Maar gelukkig kan na bijna 45 rock & roll jaren, die bestonden uit touren en het maken van maar liefst 14 studio albums, gezegd worden dat Molly Hatchet de Amerikaanse levensstijl van Southern rock nog steeds springlevend houdt. “Workin’ hard, playin’ tough, livin’ fast, and still Flirtin’ with Disaster!!!

Date

Dec 13 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code