Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

METAL ON METAL FESTIVAL 2019

Op zaterdag 23 november vindt de 3e editie van het Achterhoekse metalfestival plaats. Anders dan voorgaande jaren spelen alle bands op één podium. Tijdens de change-overs draaien verschillende DJ’s in de metalkroeg en is er tijd om te genieten van eten & drinken, sterke verhalen op te hangen en je slag te slaan op de festivalmarkt.

MAYAN
MaYaN is de symfonische deathmetalband van gitarist/ zanger Mark Jansen, die ook de oprichter is van Nederlandse bands After Forever en Epica is. De als studioproject begonnen band is uitgegroeid tot een ware supergroep in het genre; de leden van MaYaN speelden in bands als Epica, Delain, Nightwish, Skullsuit, Stream of Passion, After Forever, Orphanage, Celestial Season, ReVamp, Firewind en Symmetry.

DEAD HEAD
Dead Head is ondertussen éen  van de oudste en nog actieve bands in de Nederlandse, extreme metal scene. Het debuut, The Feast Begins At Dawn (1991), is uitgegroeid tot een klassieker op gebied van thrash/death metal. Dit jaar bestaat Dead Head 30 jaar en zij hebben Metal on Metal uitgekozen om dit te vieren met een speciale show en daarna met jullie te proosten op de volgende periode.

DISTILLATOR
Dat hard werken beloond wordt is Distillator in de afgelopen tijd steeds meer aan het bewijzen. De band zit behoorlijk in de lift en hun plekje op dit festival hebben ze ook absoluut verdiend. De band brengt hun ouderwetse, opgefokte thrash met de impact heeft die het moet hebben. Deze jongens weten dondersgoed hoe ze zich moeten presenteren en zetten een energieke stage performance neer. Verwacht naast krakers zoals o.a. ‘Guerrilla Insurgency’ en ‘Saturation Bombing’ van het debuut ook songs van de nieuwe plaat ‘Summoning The Malicious’,

DIGGETH
Grijp je Lynyrd Skynyrd-, Black Sabbath & Metallica-albums, mix ze en geniet van het resultaat: DIGGETH. Deze 3-koppige band met kick-ass geeft een geheel nieuwe betekenis aan “Metal-‘n-Roll” met hun gloednieuwe album Gringos Galacticos. De explosieve mix van verschillende genres resulteert in een indrukwekkend “piepje” in je oren en een glimlach van oor tot oor. De Achterhoek heeft een fijne bodem voor gitaarbands, het verhaal gaat dat het water daar sporen van Blues, Rock-‘n-Roll en Heavy Guitar Rock bevat.

THRASHCAN
De lokale helden van Thrashcan behoeven na 2 edities Metal on Metal geen introductie meer en staan natuurlijk ook deze keer weer in de strartblokken om een flink portie thrashmetal uit de jaren ’80 over je heen te storten.

Date

Nov 23 2019

Time

15:00

More Info

Read More

Location

Dru Cultuur Fabriek
Ulft, Gelderland
REGISTER
QR Code