Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

METAL EXPERIENCE FEST II

We hebben het al eerder bekend gemaakt maar nu is Metal Experience Fest II werkelijk een feit! Na het geslaagde (verjaardag) feest van vorig jaar was er nagenoeg geen twijfel en werd het vervolg in gang gezet. Op zaterdag 28 september is de Gebr. de Nobel wederom “The place to be”.

De headliner op Metal Experience Fest II is Asphyx. De Nederlandse death / doom metal band timmert al sinds 1987 aan de weg en heeft naam gemaakt in binnen -en buitenland. Asphyx is sinds jaar en dag dé toonaangevende band in het genre en bracht tijdloze albums uit als het debuut ‘The Rack’ (1991). Asphyx is geen band die je met regelmaat ziet op de vaderlandse podia en daarnaast is dit de enige Nederlandse indoor show van 2019, kortom uniek. Wij zijn derhalve trots de band te mogen aankondigen.

De Nederlandse stoner doom band Toner Low sluit als headliner het programma in de kleine zaal af. De band is ontstaan in 1998 en bracht tot op heden drie albums uit. Het laatste album ‘III’, dat verscheen in 2013, wordt door velen gezien als het stoner doom prototype voor albums in dit genre destijds en voor de toekomst. Live brengt de band, behalve de intense muziek, visuele aspecten die je mee slepen in een droomwereld en waarbij een tijdelijk verlies van realiteit een feit is. Hoewel Toner Low een band uit de regio is zijn de live shows in Leiden zeer schaars omdat voornamelijk buiten de landsgrenzen wordt opgetreden. Metal Experience is dan ook zeer content met hun toezegging om de kleine zaal in as te leggen.

Soulburn behoeft eigenlijk geen nadere introductie, maar we doen het toch. De band bracht in 1998 het geweldige album ‘Feeding on Angels’ om vervolgens tijdelijk van het toneel te verdwijnen. In 2014 sloeg de band genadeloos toe met ‘The Suffocating Darkness’ en het in 2016 verschenen album ‘Earthless Pagan Spirit’ mag gerust een kroon op het werk genoemd worden. Kartrekker Eric Daniels (Asphyx, Grand Supreme Blood Court) kreeg in 2014 versterking van gitarist Remco Kreft (Graceless, Bodyfarm) en zanger / bassist Twan van Geel (Legion of the Damned) en denderde door met hun aanstekelijke blackened doom metal. Sinds vorig jaar zit drummer Marc Verhaar (Graceless, Xenomorph) achter de kit nadat drummer en icoon Bob Bagchus de band verliet. Soulburn gaat vol gas en onverminderd door en gaat dit laten zien en vooral horen in Leiden.

ASPHYX – FORERUNNERS OF THE APOCALYPSE

De Rotterdamse melodische doom / death metal band Officium Triste bestaat dit jaar 25 jaar en als dat geen goede reden is om deze band toe te voegen aan de line-up van Metal Experience Fest II weten wij het ook niet meer. De “Rotterdoomers” presenteren hun nieuwste album ‘The Death Of Gaia’ een week ervoor in Antwerpen en jij krijgt het nieuwe materiaal dus als een van de eersten te horen in Nederland.

De tweede death metal band is Bodyfarm. De band uit Amersfoort is actief sinds 2009 en bracht tot op heden drie albums voort. Recentelijk werd het trieste nieuws bekend dat zanger / gitarist en oprichter Thomas Wouters de band wegens ziekte noodgedwongen moest verlaten, maar Bodyfarm gaat vooralsnog door en onze “eigen” David R Kreft (Graceless / Soulburn) neemt de gitaar en vocalen tijdelijk waar! De show op Metal Experience Fest II is een bijzondere, daar dit optreden in Leiden tevens de release party is voor het nieuwe album.

De black metal band Asagraum is ontstaan in 2015 en bracht in 2017 de debuutplaat ‘Potestas Magicum Diaboli’. De band rond Hanna “Obscura” van den Berg (Draugur, Nargaroth) brengt black metal op de leest van de jaren ’90 met psychedelische invloeden, meeslepende riffs en ranzige tempowisselingen. De show van Asagraum op MEF II is een bijzondere, want de “all female black metal” band presenteert op Metal Experience Fest II haar nieuwe album ‘Dawn of Infinite Fire’ dat in september het levenslicht ziet. Met songtitels als ‘Daar Waar Ik Sterf’ en ‘Waar Ik Ben Komt De Dood’ weet de liefhebber dat het er op 28 september niet al te zachtzinnig aan toe zal gaan in De Nobel.

BODYFARM – STORMING REVOLUTION

Thrash metal komt uit de koker van de Twentse band Distillator. De band is ontstaan in 2013 en bracht inmiddels twee albums uit. Het laatste album, ‘Summoning the Malicious’, stamt uit 2017 en geeft goed weer waartoe de band in staat is. Distillator staat garant voor energieke thrash en maakt van iedere show een feest. Feesten kunnen en willen we in Leiden en onder het motto: “bandjes, biertjes, bekenden” en de tonen van Distillator wordt het feest.

Het uit Den Haag afkomstige Defazer is geen onbekende op de regionale podia. De band, ontstaan in 2015, brengt energieke thrash metal in het straatje van Kreator en Destruction en is derhalve een welkome stilistische aanvulling op Metal Experience Fest II. In 2017 bracht de band de eerste verdienstelijke eigen beheer EP ‘Order Out of Chaos’ en heeft zich daarnaast live bewezen in voorprogramma’s van onder meer Flotsam & Jetsam en Visigoth. Defazer mag om die redenen Metal Experience Fest II openen. Zorg er echter wel voor dat je op tijd binnen bent, want Defazer trapt namelijk al af om 18:30 uur!

Date

Sep 28 2019

Time

18:30

More Info

Read More

Location

Gebr. De Nobel
Leiden
REGISTER
QR Code