Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Insomnium – The Black Dahlia Murder – Stam1na

Neushorns up! Insomnium brengt in oktober hun achtste plaat uit en gaat met The Black Dahlia Murder en Stam1na op tournee. Deze mokerharde Tour Like A Grave 2019komt voor een exclusieve Nederlandse show naar Neushoorn!

INSOMNIUM
Al 22 jaar lang brengt het Finse Insomnium melodische deathmetal van de bovenste plank. Met de combinatie van brute deathmetal-elementen en melodische gitaarpartijen creëren ze een zeer eigen geluid waarmee ze zich al snel in de kijkers spelen. Ook de aankomende, achtste plaat benadrukt dit. Het belooft een album vol razernij en agressie, ‘doom’ en ‘gloom’, en emotie en bezieling te worden. ‘We hebben absoluut iets bijzonders in handen met tien nummers en meer dan een uur aan muziek’, aldus de band. Maak je klaar voor een avond vol gitaarriffs en -melodieën, dubbel bass, grunts en melodieuze vocalen.

THE BLACK DAHLIA MURDER
The Black Dahlia uit de VS heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Zo stonden ze vorig jaar nog in Neushoorn tijdens de afterparty van Into the Grave. Deze melodische deathmetalband legt meer de nadruk op deathmetal en weet te verbazen met groove, superstrakke ritmes en verpletterende gitaarpartijen. Ondanks de serieuze aard van de muziek, staat de band bekend om zijn capriolen en nemen ze zichzelf niet al te serieus. Een combinatie die tot de verbeelding spreekt. Ze hebben ieder geval enorm zin om met de Finse melodische deathmetal ‘wizards’ van Insomnium op tournee gaan.

STAM1NA
Ook de Finse metalband Stam1na is van de partij! Sinds 1996 combineert het vijftal progressieve elementen met thrashmetal. Als klap op de vuurpijl zijn de teksten voornamelijk in het Fins. Hiermee creëren ze een herkenbaar, eigen geluid. Ook hier wisselen melodieën en het fijne gitaargeweld elkaar af. Deze Finnen maken het affiche compleet, dus maak je klaar voor een avond vol snoeiharde gitaren, grunts, eclectische muziek en verrassende melodieën!

Date

Dec 05 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Neushoorn
Leeuwarden
REGISTER
QR Code