Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Hayseed Dixie

Als je Hayseed Dixie snel uitspreekt, weet je wat de grootste inspiratiebron is voor deze Amerikaanse bluegrassband: AC/DC. Hayseed Dixie speelt voornamelijk bluegrassversies van rockklassiekers uit de jaren zeventig en tachtig (denk aan: Led Zeppelin, Aerosmith en Bryan Adams), maar ook voor Strawberry Fields van The Beatles draaien ze hun mandoline, gitaar en viool niet om. De band heeft intussen zowat elke rockklassieker in een bluegrass-jasje gehesen en wordt, dankzij de unieke combinatie van bluegrass en rock, gezien als de grondlegger van het genre ‘rockgrass’.

De combinatie van banjo, mandoline en fiddle enerzijds en hardrock anderzijds werkt. In het land der republikeinen spelen de drie hooischuurknullen in elk geval iedere dag een ander podium plat met deze onvervalste bluegrassrock.

Inmiddels hebben de hillbilly’s al 15 succesvolle albums uitgebracht en de 16de komt uit op 14 februari, Valentijnsdag. “Blast From the Grassed” staat vol met guilty pleasures uit het pop rock genre. Je hoort het 24 mei in Q!

Date

May 24 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Q-Factory
Amsterdam
REGISTER
QR Code