Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Gold – Richie Dagger

De Rotterdamse band met ex-The Devil’s Blood leden produceren een inktzwarte hybride van post-punk, doomrock, shoegaze en psych. Maar het zijn de dromige vocalen van Milena Eva, co-founder en frontvrouw, die je haren rechtop laten staan. GOLD bracht haar debuutalbum ‘Interbellum’ uit in 2012 op het Duitse cultlabel Ván Records. Het album werd opgevolgd door ‘No Image’ maar de band behaalde hun grootste succes met het ijzersterke album ‘Optimist’.

Afgelopen jaar debuteerde GOLD hun vierde album ‘Why Aren’t You Laughing?’ in een vol Patronaat op Roadburn Festival 2019. Voor deze plaat werkte de band samen met producer Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Grave Pleasures). Dit resulteerde in mix van hypnotische gothic vibes met lage gitzwarte gitaarlijnen. Na een support show in de Jupiler Stage en een ijzersterk optreden op Roadburn 2019 komt de band terug naar Tilburg en wel naar Hall of Fame voor een headline show.

Om deze avond nog mooier te maken voegen we het Tilburgse Richie Dagger toe als support. De band is het product van ex-leden van o.a. Hooghwater en The Reactionaries. Een flinke dot 70s punk, met een laag 80s indie en donkere psychedelische invloeden.

Date

Nov 28 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Hall of Fame
Tilburg, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code