Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Gewoon Fucking Raggen – Raylin – Graf

Het is maar goed dat we onszelf bij de oprichtingsvergadering De Ondergrondse noemden, en niet bijvoorbeeld Jan Lenferink, Vispoes! of The Gestapo, want dan zou het hééél wel mogelijk zijn dat onderstaande bands ons geen blik waardig zouden gunnen en onze feesttent al helemaal niet serieus zouden nemen. En terecht!
Vanavond wordt het ouderwets brekk’n & daldeejen met 3 stevige hardcore-bands. Er zouden wel eens heupen kunnen sneuvelen.

GEWOON FUCKING RAGGEN is een trio uit de stad van Gerard Cox (google die goser), en de leden staan erom bekend dat ze ophouden als ze net begonnen lijken te zijn. Snelheidsrecord na snelheidsrecord sneuvelt spontaan vanzelf als deze jongens en deze meisje in de buurt zijn. Volgens eigen bio-gegevens ‘attacken ze your ears met breakneck speeds en een hoog volume dat will corrupt your mind en make your brain explode’. En dat door heel Europa.

RAYLIN uit het zonnige Mierlo speelt een brullende boze mix van Nederpunk met daarbij een ontbindend karkas in je bed. En dat laat je dan marineren onder je oksel. Na het zien & horen van deze band ga je nooit meer zittend plassen. Ze houden niet van poespas, franjejasjes, make-up en de Rococo-stijl. Dat hoor je terug in de muziek: tot op het bot teruggereduceerde hardcore-miniatuurtjes, die in kortheid zich uitstekend lenen om te onderzoeken of je gedurende een heel nummer je adem in kunt houden. (Spoiler-alert: ja dat kan je!). Explosieve stuff.

Over de band GRAF konden we verdraaid weinig vinden op internet. Of nee, eigenlijk is er heel veel te vinden. Zo vonden we bijvoorbeeld het volgende: “Een GRAF is een plaats waar een lichaam of de restanten daarvan, na het overlijden wordt neergelegd. Per cultuur en religie verschillen de eisen en wensen die aan een GRAF worden gesteld. In de meeste culturen is een GRAF enerzijds een laatste rustplaats voor de overledene, anderzijds is een GRAF een plek waar nabestaanden de overledene later kunnen eren. Het begraven gebeurt in het algemeen op een begraafplaats.”

Deze avond wordt door velen nu al gevreesd als een heus ‘Kuitenbijtertje’. Drie snoeiharde bands, voor de prijs van één zachte knuffel. Want hadden we je al verteld dat wij van De Ondergrondse en Jack’s Music Bar heuse GEVERS zijn? XOXOXO!

Ofschoon de toegang gratis is, breng je beter wel een goedgevulde poeplap mee, want er is van alles moois te koop: T-shirts, platen en buttons, en de fotograaf (tegen elk redelijk bod) om je collega’s de ogen mee uit te steken. En bier, maar dat spreekt vanzelf.

https://gewoonfuckingraggen.bandcamp.com

https://raylinhardcore.bandcamp.com

Bij gebrek aan info over de band GRAF voorlopig een hyperlink naar een documentaire over de wereldberoemde tennisster Steffi Graf. Enjoy!

Date

Dec 13 2019

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Jack's Music Bar
Zwolle, Overijssel
REGISTER
QR Code