Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Female fronted night: Noctulux – The First Resort – Egeria

NOCTULUX
Noctulux is een female-fronted rockband uit Gelderland die uitsluitend eigen werk brengt. In haar huidige formatie bestaat de band sinds medio 2017. Het repertoire van Noctulux is stevig geworteld in de melodische rock met wat invloeden van andere genres. Nummers zijn een creatieve mixen van luchtige soft-rock, romantische passages, stevige rock-riffs en loodzware doom. Zanglijnen en melodieën zijn catchy en poppy. Teksten variëren van beschouwend tot zwaarmoedig. Ondanks al deze contrasten, slaagt de band erin om coherente nummers met een grote emotionele impact te maken. Noctulux shows zijn door de unieke steampunk stage-act en de technische vaardigheden, sympathieke uitstraling en aanstekelijk enthousiasme van de band degelijk en onderhoudend.
Noctulux wordt in de herfst van 2015 opgericht door Mirjam van der Wel maar de huidige formatie ontstaat pas medio 2017. Dan wordt begonnen met het opnemen van het debuutalbum “From the shadows” dat begin 2018 wordt uitgebracht.

THE FIRST RESORT
The First Resort is een female-fronted hardrockband van Nijmeegse komaf. Samen presenteert dit jonge vijftal een stevige hardrocksound sterk geïnspireerd door jaren ’80 rockiconen als Guns ‘N Roses en Van Halen, maar ook modernere rockbands als Halestorm en Alter Bridge. Eerder verzorgden zij o.a. al het voorprogramma voor Rowwen Hèze, en werd The First Resort in 2017 door het publiek verkozen tot beste studentenband van Nijmegen. Verwacht dan ook een klassieke rockshow waar de energie aan alle kanten vanaf spat, vol beukende riffs, pompende bassen, gillende gitaarsolo’s en catchy refreinen. Tel daar een frontvrouw bij op waarvan het podium haar tweede thuis en dikke garantie dat elke zaal aan het einde van de avond op zijn kop staat

EGERIA
Egeria werd in december 2013 opgericht door frontvrouw Nicole. De band begon als een groep vrienden die van metal muziek hielden en covers speelden. Een tijdje later introduceerden Nicole en Max de eerste ideeën voor het schrijven van eigen nummers binnen de groep. Vanuit deze ideeën werd hun eerste originele nummer ́Requiem Draconis’ gecreëerd. In 2017 bracht de band haar eerste EP ́Requiem of Shadows ́ uit en traden ze voor het eerst op. Uiteindelijk vond de band haar eigen sound met invloeden van klassieke, symfonische en progressieve melodieën. Haar unieke muziek neemt luisteraars mee op een duistere, fantasievolle reis naar de donkerste diepten waar zowel dromen als nachtmerries werkelijkheid worden. In het najaar van 2019 verschijnt de 2e EP, getiteld As Night Falls.

Links

Noctulux

The First Resort

Egeria

Facebook event Female Fronted Night met:  Noctulux + The First Resort + Egeria

Date

Feb 28 2020

Time

19:30

More Info

Read More
Willemeen

Location

Willemeen
Willemsplein 1, 6811 KA Arnhem
REGISTER
QR Code