Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Eastern Promises Fest 2000

Terror, Born From Pain, Eisberg (LUX/UK), Escape (BE), Pressure Pact + Harlekin (DE) + more TBA!

Op zaterdag 18 april kun je getuige zijn van een historische hardcore-revival met het nieuwe festival Eastern Promises. De headliner is ook meteen één van de grootste bands uit het genre, namelijk Terror uit Los Angeles. Ben je al siked?

De afgelopen jaren is het wat rustiger geweest in Twente op hardcore-gebied, maar deze regio staat al tientallen jaren bekend om zijn mokerharde shows en levendige scene. Drie podia, 16 bands, één locatie. Metropool heet je welkom en boekt samen met Innocent ‘Home of Hardcore’ de bands. Intussen wordt er al hard nagedacht over de editie van 2021, dus dit festival voor hardcore-, punk- en metalbands wordt een blijvertje. Voor grote namen en opkomende bands. Voor de fans. Voor de scene. Tot dan!

Vanaf vandaag early birds beschikbaar. Zijn zo op dus maak an!

Terror
Een meer dan logische headliner. Terror teistert trommelvliezen sinds 2002 en dan ben je in 2020 gewoon een veteraan in de scene. Maar dan wel een veteraan die nog steeds vol strijdlust zit en nog altijd superintens is op het podium. Frontman Scott Vogel is nog altijd een lekkere oproerkraaier en ook deze avond zal de roep om meer stagedives weer vaak maar vooral luidkeels klinken. Stel Scott en Terror niet teleur, dat doet deze inmiddels legendarische band uit Los Angeles namelijk ook nooit! Keepers of the faith, hier op an!

Born From Pain
Mokerharde metalcore uit Heerlen. Deze mannen kunnen spelen en zijn in staat om een triangel nog lomp te laten klinken. Born From Pain pakt het beste van hardcore en duwt daar een fijne portie metal bij en daar kan je alleen maar knetterhard op gaan. Altijd scherp, altijd rauw en altijd klaar om te rammen!

Eisberg
Wat krijg je als je bandleden uit Engeland en Luxemburg elkaar vinden in Boston en besluiten een band te vormen? Buiten een lastig parket om mee te werken, tevens een van Europa’s vetste hardcorebands van het moment: EISBERG. Groovend, stompend en moshpitopwekkend zijn enkele termen die niet misstaan bij een set van deze heren. Denk aan bands als Risk it!, Ill Blood en Rotting Out. Wees niet als de Titanic en zie deze Eisberg niet over het hoofd, achteraf huilen is pech hebben.

Street Soldier
GEEF ACHT! Volgende in de line-up is het beruchte Street Soldier, straight outta the UK. Zij hebben ontzettend snel naam gemaakt en dat is terecht! Hun heavy hardcore gemixt met hiphop-invloeden breekt de tent regelmatig af in Engeland. 2 EP’s op hun naam staan, maar nu al een van de grotere beloftes in hardcoreland. Qua stijl kun je denken aan bands als Cold Hard Truth, Cutthroat of Bulldoze. Of zoals ze zelf zeggen: SPITTIN SHIT MADE STRAIGHT FOR THA PIT.

Pressure Pact
Voor iedereen die nog steeds rouwt om het uiteengaan van Boston Strangler: droog je tranen, pak een pint, luister naar het debuut van Pressure Pact en zorg dat je deze band meepakt op Eastern Promises. Het beste van oldschool hardcore en ouderwetse Oi! komt samen in het geluid van deze band. Je kan ze gewoon ook in het Twents zeggen dat ze een onmeunig dik debuut hebben afgeleverd want gewoon uit ons koude kikkerlandje. Supporten die handel!

Harlekin
Eindelijk iets lekkers vanaf de oevers van de Moezel want die wijn is natuurlijk niet te hachelen. Harlekin dendert over je heen als een stoomwals met smerige high energy riffs. Botte beatdown uit Duitsland dus!

Escape
Nothing but filth! Nog nooit is een bandbeschrijving zo accuraat geweest als de albumtitel van Escape. Vieze metalriffs gemixt met moshstukken die je bloed doen koken. Tel daarbij een zanger die de strot van Stephen Bessac (Kickback) zo uit z’n keel gereten lijkt te hebben en je weet dat dit een ervaring gaat worden die je voor de rest van je leven zal meedragen. Muzikaal te vergelijken met Kickback en Arkangel. Waarom sta je nog stil?

Date

Apr 18 2020

Time

15:00

More Info

Read More

Location

Metropool (Hertog Jan Zaal)
Enschede

Location 2

Metropool (Muziekcafé)
Hengelo, Overijssel

Location 3

Metropool (Saxion Zaal)
Enschede
REGISTER
QR Code