Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

DUTCH DOOM DAYS 2019

Zaterdag: Ahab + Evangelist + King Witch + Lying Figures + The Fifth Alliance + Acid Reflux

Zondag: Swallow The Sun + October Tide + Oceanwake + Monasterium + Rise And Shine + Vetrar Draugurinn

Intussen zijn we aanbeland bij de 18e editie van Dutch Doom Days. Hiermee zijn we het langst draaiende indoor festival gericht op doom metal in al zijn verschijningsvormen. Twee dagen gevuld met het beste wat het genre te bieden heeft.

Hoewel de Duitsers eerder op het Baroeg podium hebben gestaan, debuteren zij nu als één van de headliners op Dutch Doom Days. En wat is er mooier dan een band met een voorliefde voor nautische literatuur die in onze havenstad optreedt. Sinds de demo ‘The Oath’ uit 2005 is Ahab uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de funeral doom.

Het Poolse Evangelist is een enigma. Er is niet veel bekend over de band uit Krakau. Wat we wel weten is dat deze act een aanwinst is voor de epic doom metalscene. Luister eens naar het laatste album ‘Deus Vult’ uit 2018 en je begrijpt meteen waarom wij ze geboekt hebben.

Uit Schotland presenteren we het geweldige King Witch. Het viertal uit Edinburgh debuteerde in 2018 met het fantastische “Under The Mountain” (Listenable Records). Denk aan een mix van Sabbath, Candlemass, Mastodon en High On Fire.

Wij volgen de scene in Frankrijk op de voet en hebben in het verleden al heel wat bands op het podium gehad. Met Lying Figures hebben we de volgende talentvolle band voor jullie geregeld. Fantastisch klinkende melodieuze doom/death in het straatje van Saturnus.

Ook in Nederland gebeurt er veel op het vlak van doom metal. Eén van de speerpunten van Dutch Doom Days is Nederlandse bands een podium bieden. Elke keer lukt het weer om klasse bands neer te zetten. Dit jaar is dat The Fifth Alliance uit Breda, een band die al een tijdje meedraait. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Hekate’. Een uitgelezen moment om de combinatie van vuige sludge, vette doom en hypnotiserende post-black op jou af te vuren.

En om in eigen land (én stad) te blijven opent het briljante Acid Reflux. Dat de band ontstaan is doordat de leden elkaar op Dutch Doom Days leerden kennen, is een leuk feit. Dat je de ronkende, instrumentale stoner doom van het drietal niet mag missen is zelfs belangrijker.

ZONDAG:

Eerder dit jaar toerde Swallow the Sun al door Europa, maar een datum in Nederland zat er niet in. Goede reden om te polsen of de Finnen beschikbaar zijn voor Dutch Doom Days. Dat bleek het geval en wij zijn dan ook uitermate tevreden dat één van de beste melodieuze doom/death acts als headliner op de zondag gepresenteerd kan worden. Het zestal heeft met “When A Shadow Is Forced Into The Light” een fantastisch nieuw album opgenomen en dat willen we uiteraard live horen.

De Finnen nemen twee andere bands mee. Het Zweedse October Tide is geen onbekende. In het begin van dit jaar stonden ze ook al in Baroeg en intussen is het nieuwe album “In Splendor Below” ook verschenen. De majestueuze doom/death gaat er in als koek,

De tweede band die meekomt is Oceanwake. Deze Finse band hadden we ook al een tijdje op ons vizier staan en nu komt deze geweldige band laten horen dat ze echt zo goed zijn. Het bewijs leveren ze al met hun recente album “Lights Flashing In Mute Scenery”.

Doom metal komt in veel soorten. Voor de liefhebbers van epische doom metal hebben we Monasterium geregeld. Deze Poolse band levert dit jaar het fantastische tweede album “Church of Bones” af. Er zijn duidelijke raakvlakken met Candlemass te horen, maar dat maakt het alleen maar extra gaaf.

Met Rise and Shine hebben we een oudgediende uit de Zweedse doomscene weten te strikken. Al 25 jaar levert deze band doom geworteld in de klassieke stijl. Dat ze daar elementen uit psychedelische en southern rock en zelfs punk aan toevoegen, maakt het alleen maar interessanter.

Nadat Stream Of Passion het in 2016 voor gezien houdt, begint gitarist Eric Hazebroek een nieuwe band. Met Vetrar Draugurinn (winter geesten in het IJslands) zoekt hij de progressieve doom metalhoek op. Met onder andere zangeres Marjan Welman (Autumn, Ayreon) wordt het debuut “Hinterlands” opgenomen dat dit jaar verschijnt. Voer voor fans van Paradise Lost, Katatonia, Ghost Brigade of Draconian.

Dit event is onderdeel van de Rotterdamse Popweek.

Date

Nov 02 2019 - Nov 03 2019

Time

13:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code