Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Cirrha Niva – Roisin Dubh

Acht keer eerder stond Cirrha Niva in de Willem Twee! Verschil met voorgaande keren is dat de band nu voorafgaand aan het opnameproces van een nieuw album, welke in de planning staat voor 2020, enkele splinternieuwe songs die nog niet eerder voor publiek gespeeld zijn ten gehore brengt.

De band zal zoals alle voorgaande keren op het podium weten te overtuigen door hun eigenzinnige metal met vreemde maatsoorten, stuwende grooves, melodieuze vocalen en scherp gitaarwerk! Maar ook het gebruik van visuele elementen is de band niet vreemd. Vandaag zal de band zich daarvan bedienen zoals ze nog niet eerder hebben gedaan.

Cirrha Niva’s album ‘Out Of The Freakshow…’ is het meest recente wapenfeit van de band. Progwereld beschrijft het album als ‘een circusvoorstelling van de progressieve muziek’ en als ‘een bizarre, excentrieke en origineel vervreemdende soort progmetal’. Samen met voorganger ‘For Moments Never Done’ (“Eremetaal” in tijdschrift Aardschok en “Vette Krent” in het progtijdschrift IO-Pages ) heeft ze dat inmiddels vele festivals en een internationale tour met de Amerikaans metalband Crimson Glory gebracht!

Alle albums van het Nederlandse Cirrha Niva zijn uitgebracht op hun eigen onafhankelijke label en worden wereldwijd gedistribueerd door Suburban Distribution. De band investeert veel in kwaliteitsstudio-opnames (Split Second Sound) en dat loont, want daardoor hebben ze lovende recensies ontvangen van de nationale- en internationale muziekpers. Muzikale referenties kunnen worden vergeleken met bands als Nevermore, Dream Theater, Psychotic Waltz en zelfs een klein beetje van Iron Maiden, Thin Lizzy en Led Zeppelin, maar bovenal blijft Cirrha Niva eigenzinnig!

Cirrha Niva bestaat uit v.l.n.r.: Rob Willemse (gitaar), Robert van Kooij (drums), Legrand (zang), Richard van der Linden (gitaar), Michel Steenbekkers (basgitaar).

Date

Sep 01 2019

Time

16:00

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code