Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Briqueville – Skemer

Belgische postmetaltrots keert terug uit quarantaine met een elektronischere sound die op alle vlakken schreeuwt om live gehoord te worden.Dit concert maakt deel uit van Pump Up The Jam, onze Corona proof concertreeks (zitplaatsen in bubbels, mondmaskers, circulatieplan, …).Bekijk het volledige ‘Pump Up the Jam’-programma hier.
Er zijn steeds wijzigingen mogelijk omwille van nieuwe coronamaatregelen.
VOOR FANS VAN

Cult Of Luna, Amenra, The Ocean, Hemelbestormer.

Ze zijn inmiddels een begrip in de postmetalscene, maar toch is er over Briqueville nog steeds bitter weinig geweten. Het duistere gezelschap verschuilt zich tijdens concerten steevast achter maskers en capes. Gelukkig spreekt hun verpletterende, hypnotiserende sound voor zich. Op hun nieuwste album Quelle – uitgebracht op het label Pelagic van o.a. The Ocean en Cult Of Luna – treffen we Briqueville omringd door een elektronischere sound die op alle vlakken schreeuwt om live gehoord te worden. Je weet dus wat je te doen staat.

SKEMER is een gloednieuwe samenwerking tussen zangeres Kim Peers, tevens fotomodel voor Vogue en Prada, en gitarist Mathieu Vandekerckhove van Amenra en zijn persoonlijke project Syndrome. Twee zeer verschillende werelden botsen en leiden tot minimalistische dark waveconstructies die zowel bruut als erotisch zijn. Die dualiteit is ook terug te vinden in de naam van de band. Met het woord skemer bedoelen de Engelsen ook wel ‘intriguer’; intrige, terwijl skemer eveneens een West-Vlaams woord is voor schemering. Alles van Skemer heeft een dubbele laag. Het galmende, duistere stemgeluid van haar en de woeste beats en gitaarwerk van hem klinkt samen niets minder dan verbluffend.

Date

Nov 07 2020

Time

19:15

More Info

Read More

Location

Trix
Antwerpen (België)
REGISTER
QR Code