Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Belphegor – Incantation – Horna – Necros

Het concert van Belphegor en Incantation dat eigenlijk op 24 november plaats zou vinden in GIGANT, kan geen doorgang vinden wegens de maatregelen omtrent het coronavirus. Er volgt helaas ook geen vervangende datum.

Belphegor
Belphegor uit Oostenrijk speelt al jaren mee op het hoofdpodium van de extreme metal. Hun razende blackened death metal knalt, beukt en giert alsof de apocalypse aanstaande is. De band doet er alles aan om alles en iedereen plat te walsen met duizelingwekkend drumwerk, perfect gedoseerde melodieuze gitaarpartijen met snijdende solo’s en bruut gruntwerk. Het maakt van Belphegor een opgefokte kruisbestuiving tussen Morbid Angel, Nile, Behemoth en Marduk. De band is actief sinds 1995 en heeft al elf albums op hun naam staan, waarvan ‘Conjuring the Dead’ uit 2017 het laatste is. Nieuw werk is onderweg.

Incantation
De Amerikanen van Incantation draaien nog langer mee dan hun wapenbroeders uit Oostenrijk. Al sinds 1989 maakt Incantation de underground onveilig. Sinds de klassieker ‘Onwards to golgotha’ staat de band garant voor logge, brute, blasfemische death metal. Constante factor is oprichter en zanger/gitarist John McEntree die ook op het laatste album ‘Profane Nexus’ laat horen hoe old school death metal hoort te klinken.

Naast Belphegor en Incantation komen op 24 november o.a. ook de Finse black metalband Horna en de Italiaanse death metalband Necrosy naar Apeldoorn.

Date

Nov 24 2020

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Gigant
Apeldoorn
REGISTER
QR Code