Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Árstíðir

De IJslandse band Árstíðir stond in 2008 binnen zes maanden na hun debuut bovenaan de IJslandse hitlijsten, en heeft inmiddels ook veel harten weten te veroveren op het Europese vasteland. Árstíðir’s muziek overschrijdt genres maar kan het beste worden omschreven als door klassiek beïnvloedde indie folk rock.

Of ze nu op een treinstation in Duitsland, een concerthal in Rusland of thuis in Reykjavík optreden, hun muziek betovert altijd. De bandleden hebben allemaal een brede muzikale achtergrond en ervaring, gecombineerd met professionele interesses variërend van wetgeving tot literatuur en van bouwkunde tot computers. Árstíðir laat organische akoestische tradities en moderne elektronische arrangementen samenkomen met ingewikkelde simpelheid en onnavolgbare deskundigheid.

In 2016 deed de groep een indrukwekkende theatertour in Nederland samen met Anneke van Giersbergen en eind 2017 was er een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en Myrkur. In 2018 verscheen hun vierde album ‘Nivalis’, waarvoor ze in juni 2019 een prestigieuze Independent Music Awards (IMA) wonnen. Naast veel reguliere liveshows en tours door het jaar heen, verzorgt Árstíðir in december in Reykjavik al jaren bijzondere intieme kerstshows waarbij ze hun eigen werk mixen met traditionele IJslandse folk liedjes. Afgelopen december bracht de band deze bijzondere optredens voor het eerst naar de rest van Europa en dat was een groot succes, met in Nederland onder andere uitverkochte shows in Paradiso Amsterdam en in Arnhem. Daarom komen ze ook aanstaande december met deze bijzondere optredens weer naar Nederland.

LUX en Doornroosje slaan de handen ineen voor een bijzondere avond. Kaarten zijn te koop bij onze kassa en via onze website én via de website van Doornroosje. De Podiumpas is voor deze voorstelling niet geldig.

Date

Dec 02 2019

Time

20:15

More Info

Read More

Location

Lux 7
Nijmegen
REGISTER
QR Code