Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Archgoat – Whoredom Rife – Theotoxin

Archgoat
Uit de krochten van de Finse hel ontstond in 1989 het demonische trio Archgoat. Opgericht door de broers Ritual Butcherer en Lord Angelslayer, op respectievelijk gitaar en bas/vocals en Blood Desecrator op drums. Na de release van hun demo Jesus Spawn in 1991, schudde Archgoat in 1993 de black metal underground wakker met de release van MLP Angelcunt (Tales of Desecration), die direct opviel door hun lompe black metal sound, aangevuld met fijne death metal invloeden.

Wegens contractuele meningsverschillen met het platenlabel werd de vervolgplaat datzelfde jaar helaas niet uitgebracht en was de band zeer lange tijd niet actief, tót 2004. In 2005 kwam de Archgoat terug met het ‘verloren’ materiaal en zag Angelslaying Black Fucking Metal het levenslicht. In 2006 verscheen de lang verwachte debuutlangspeler Whore of Bethlehem en sindsdien wordt er iedere paar jaar nieuw materiaal uitgebracht.

Inmiddels hebben de heren ook in deze eeuw een hernieuwde livereputatie opgebouwd. Beide oudgedienden broers staan nog steeds naast elkaar op de planken, alleen de drumkruk heeft plaatsgemaakt voor Goat Agressor. Hun sound kun je wellicht nog steeds het beste omschrijven als pure lompe black metal. Black metal is door de tijd misschien wel wat veranderd, maar Archgoat na 32 jaar zeker niet!

Whoredom Rife
Dat Whoredom Rife inspiratie haalt uit de black metal van hun landgenoten in de vorige eeuw is verdomd goed te horen. Dit Noorse duo werd in 2013 in opgericht en heeft als doel om nieuw leven te blazen in ‘True Norwegian Black Metal’, zoals we dat kennen van de hoogtijdagen in de jaren negentig. In de studio fungeren ze als duo, live komen ze met volledige band.

Theotoxin
Sinds 2016 staat Theotoxin garant voor een stevige portie black metal. Black metal uit Oostenrijk? Ja sicher!

Date

Nov 28 2021

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Metropool (Saxion Zaal)
Enschede
REGISTER
QR Code