Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Esoteric – A Pyrrhic Existence
Season Of Mist
Release datum: 08 november 2019
Tekst: Marcel Hubregtse – 31 oktober 2019
“Een ieder met de aandachtsspanne van een dronken fruitvlieg dient hier echter ver van vandaan te blijven.”
8.9/10

Zes nummers lang honderd minuten funeral doom death doom met psychedelische invloeden? Dat kan maar één ding betekenen Greg Chandler is er weer met zijn Esoteric. En inderdaad, acht jaar na ‘Paragon Of Dissonance’ treedt Esoteric naar voren met ‘A Pyrrhic Existence’.

Alle kenmerken die Esoterics werk zijn aanwezig, het rauwe creepy van de begindagen is dus ook hier niet meer aanwezig. Men gaat verder op de weg die zo net voor ‘The Maniacal Vale’ is ingeslagen. Op en top funeral death doom in het bezit van lange slepende stukken en psychedelische invallen. ‘Opener ‘Descent’ trapt het bal af met z’n 28 minuten en laat alle kenmerken goed naar voren komen. Dit nummer zet de toon voor het gehele album. Liefhebbers van de band kunnen blindelings ‘A Pyrrhic Existence’ aanschaffen. Een ieder die wel oren heeft naar wereldklasse funeral death doom met psychedelische invloeden kan ‘A Pyrrhic Existence’ prima als instapplaat voor Esoterics oeuvre gebruiken. Een ieder met de aandachtsspanne van een dronken fruitvlieg dient hier echter ver van vandaan te blijven.

Met ‘A Pyrrhic Existence’ toont Esoteric gewoon weer aan nog steeds tot de absolute top van de funeral death doomwereld te zijn. Maar godsamme laat ons de volgende keer geen acht jaar wachten.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.