Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Enforcer – Nostalgia
Nuclear Blast Records
Release datum: 5 mei 2023
“Enforcer klinkt op deze nieuwe plaat weer een stuk steviger dan op voorganger ‘Zenith’ en daar zullen de fans alleen maar blij om zijn.”
8/10
Sjak Roks  I 25 mei 2023

De gebroeders Olof en Jonas Wikstrand verblijden ons al sinds 2008 met de nodige prima traditionele metal platen en als zodanig hebben ze met hun band Enforcer dan ook terecht een goede reputatie verworven in de scene. Die reputatie heeft een klein deukje opgelopen met de release van hun vorige album ‘Zenith’, die wat meer melodieuze elementen bevatte dan hun voorgaande werk en dat werd ze door de fans niet bepaald in dank afgenomen. Op hun nieuwe plaat, die zeer toepasselijk ‘Nostalgia’ is genaamd, keren ze weer terug naar de speed metal roots waarmee ze in de loop der jaren bekend zijn geworden.

De unieke “love them or hate them” vocalen van zanger Olof passen naadloos in het energieke nieuwe materiaal en met name songs als ‘Unshackle Me’, ‘Coming Alive’ en ‘Metal Supremacia’ zullen het bij de traditionele headbangers erg goed doen. Natuurlijk heeft men ook de nodige rustpuntjes ingebouwd met de ballads ‘Heartbeats’ en titelnummer ‘Nostalgia’om de broodnodige variatie op het album aan te brengen en ook die worden goed gesmaakt mag ik wel zeggen. Enforcer klinkt op deze nieuwe plaat weer een stuk steviger dan op voorganger ‘Zenith’ en daar zullen de fans alleen maar blij om zijn. Dit stevigere jasje past de band ook veel beter en daarom is ‘Nostalgia’ dan ook een zeer geslaagde terugkeer naar hun oude, vertrouwde stijl geworden.