Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Emil Bulls – Mixtape
AFM Records
Release datum: 24 mei
Tekst: Koen de Waele – 28 juni 2019

“Het is wel eens leuk om de nummers in metalcore versie te horen maar er werd niet altijd een heel eigen draai aan gegeven.”

3.5/5

Het Duitse metalcore gezelschap Emil Bulls draait bijna vijfentwintig jaar mee en leverde in hun bestaan al negen albums af. Hun muziek wordt vooral gekenmerkt door het hoge pop gehalte en de eenvoudige meezing deuntjes. Tijd dus voor een coveralbum. Daarvoor werden veertien nummers uitgekozen. Je kan op zijn best zeggen dat sommige niet zo vanzelfsprekend waren. Als deze mixtape in zijn originele versie echt bestaat, is het wel een gezellige ambiance in het tourbusje van de band.

01 Survivor (Destiny`s Child)
02 Tell It To My Heart (Taylor Dayne)
03 Mr. Brightside (The Killers)
04 Grenade (Bruno Mars)
05 River (Eminem feat. Ed Sheeran)
06 Rebel Yell (Billy Idol)
07 Jesus He Knows Me (Genesis)
08 You Should See Me In A Crown (Billie Eilish)
09 Jungle Drum (Emiliana Torrini)
10 The Hills (The Weeknd)
11 We Built This City (Starship)
12 Where Is My Mind (Pixies)
13 Every You Every Me (Placebo)
14 Kids (MGMT)

Toch is niet elke cover geslaagd. Het is wel eens leuk om de nummers in metalcore versie te horen maar er werd niet altijd een heel eigen draai aan gegeven. Dat is wel een beetje jammer. `Tell It To My Heart` kan niet overtuigen. De riffs en het gitaarwerk zijn duidelijk zo snel mogelijk samen gestoken. Nog zo een zwak nummer is `Rebel Yell`. Die krachtige zanglijnen van Billy Idol werd helemaal verkracht en vervangen door een flauwe semiballad. Toch staan er ook nog goede nummers op. `Mr. Brightside (The Killers)` klinkt ongelofelijk catchy en is goed en degelijk uitgevoerd. Het legendarische `We Built This City` is in hun moderne interpretatie uitstekend gespeeld. Ook de Pixies worden op een aparte maar leuke manier benaderd. Het eindresultaat mag dus gerust wat als gemengd beschouwd worden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.