Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ectoplasma – White-Eyed Trance
Memento Mori
Release datum: 31 oktober 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 17 oktober 2019
“Om je een idee te geven zou ik dit omschrijven als een opgefokte versie van het oude Death materiaal.”
7.9/10

Het Griekse Ectoplasma heeft intussen een mooie discografie opgebouwd in hun carrière die in 2012 startte. ‘White-Eyed Trance’ is het derde volledige album en het tweede album dat via Memento Mori uit Spanje op CD uitkomt. Voor de liefhebbers van vinyl kan ik melden dat de LP op Repulsive Echo Records uitkomt.

Ik vind dit album ook meteen het beste wat deze heren tot op heden hebben afgeleverd. Dat komt vooral door de lekkere songs die wat mij betreft vooral indruk maken door de toffe riffs. Beide gitaristen vullen elkaar lekker aan en hoewel je qua ideeën niet veel origineels hoort, slagen ze er wel in om de composities interessant in te vullen. Het zijn gewoon pakkende songs die lekker in het gehoor liggen. Om je een idee te geven zou ik dit omschrijven als een opgefokte versie van het oude Death materiaal. Hierbij er ook raakvlakken te horen zijn met andere bands die door Death beïnvloed zijn. Kortom, goed spul dus.

Een ander wapenfeit is het geluid. Ectoplasma heeft aangeklopt bij Robbert Kok (zanger Disavowed) die een fantastische mix heeft geleverd. Het klinkt rauw, bruut en old-school, maar daarbij ook transparant. Dit komt de luisterervaring volledig ten goede. Vooral de eerder genoemde gitaarpartijen komen hierdoor erg goed uit de verf. Als laatste meld ik nog dat het laatste nummer op dit album (‘Souls Of Sacrifice’) een cover is van het Texaanse Devastation van het ondergewaardeerde album ‘Idolatry’.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.