Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Drowning Pool – Strike A Nerve
Universal Music
Release datum: 30 september 2022
“Ze hebben gedurende die lange afwezigheid wel de nodige agressie opgekropt, want ‘Strike A Nerve’ is voor Drowning Pool begrippen erg heavy uitgevallen”
7.5/10
Sjak Roks I 31 oktober 2022

We hebben er zo’n zes jaar op moeten wachten, maar nu is dan uiteindelijk het zevende full-length studio album van de Amerikaanse band Drowning Pool op de markt gebracht. ‘Strike A Nerve’ zoals de plaat genoemd is werd reeds geschreven en opgenomen voordat de wereld dankzij het Covid-virus op slot ging, maar wordt bewust nu pas aan het grote publiek voorgesteld. Ze hebben gedurende die lange afwezigheid wel de nodige agressie opgekropt, want ‘Strike A Nerve’ is voor Drowning Pool begrippen erg heavy uitgevallen. Ik ga daar echter zeker niet over klagen, want die agressie is keurig verpakt in een aantal erg fraaie nummers, waarbij met name de riffs van gitarist C.J. Pierce en de schreeuwerige vocalen van Jasen Moreno in positieve zin opvallen.

Moreno schreeuwt de longen uit zijn lijf op nummers zoals ‘Hate Against Hate’, ‘Rope’ en ‘Choke’ en dat klinkt behoorlijk goed mag ik wel zeggen. Af en toe wordt er wat gas teruggenomen en wordt er een rustpuntje in het song materiaal ingebouwd, maar over het algemeen is het van dik hout zaagt men planken wat Drowning Pool laat horen. ‘Strike A Nerve’ is dan ook een erg energieke plaat geworden met bereheavy, maar tegelijkertijd toch toegankelijke en gemakkelijk mee te brullen nummers die het vooral live erg goed zullen gaan doen. Normaliter ben ik niet zo’n nu metal liefhebber, maar deze nieuwe Drowning Pool plaat heeft bij mij wel de juiste snaar geraakt. In mijn beleving is dit dan ook zeker één van de betere platen van onze Amerikaanse vrienden.