Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Drott – Troll
By Norse Music 
Release datum: 19 mei 2023
“Metal, jazz en klassieke muziek worden verenigd op een tweede album ‘Troll’. En dat met leden van Enslaved, Wardruna, Ulver,  dus geef het een kans.”
7.8/10
Vera Matthijssens I 7 augustus 2023

Het Noorse Bergen is altijd een voedingsbodem geweest voor innovatieve muziek van allerlei aard. In Drott vinden we Arve Isdal (o.a. Enslaved) op gitaar, Ivar Thormodsæter (Ulver) op drums en Matias Monsen op cello. Metal, jazz en klassieke muziek worden verenigd op een tweede album ‘Troll’. We zijn getuige van een soort soundtrack met soundscapes waarin authenticiteit hoogtij viert. De aanpak is progressief en onderlegd te noemen, mogelijk met ruimte voor improvisatie mocht dit ooit live gebracht worden.

Vocale bijstand wordt verleend door Kristian Espedal, Lindy-Fay Hella en Herbrand Larsen (‘Nattas Blot’). De 13 songs zijn voorzien van atmosferische passages, maar af en toe zijn er ook stevige riffs, in ‘Troldhaug’ en bovenvermeld ‘Nattas Blot’ zelfs in trage doomsferen. Heldere gitaarklanken zorgen voor mooie momenten, terwijl cello op de voorgrond treedt in het hupse titelnummer. Drott staat op de scheidingslijn van onze wereld en het oord dat wemelt van mystiek, bijgeloof en spiritualiteit en mag ook op ‘Troll’ beschouwd worden als leverancier van een Scandinavische mythologische soundtrack die heel apart klinkt. En dat met leden van Enslaved, Wardruna, Ulver, dus geef het een kans.