Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Doro – Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures
Rare Diamonds Productions
Release datum: 13 november 2020
“Doro’s motto in het leven, zijnde “I make music to give people joy, hope and positive energy” wordt op deze ‘Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures’ dan ook moeiteloos waargemaakt.”
8.5/10
Sjak Roks I 09 november 2020

Al diegenen die wel eens de moeite nemen om mijn recensies te lezen zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van het feit dat ik zeker een zwak heb voor de Duitse metal queen Doro Pesch. Frau Pesch is zeker niet de beste zangeres in het genre, maar haar innemende en uiterst sympatieke persoonlijkheid, haar doorzettingsvermogen om heavy metal te blijven promoten en haar onvoorwaardelijke liefde voor haar fanbase zorgen er voor dat Doro een unieke persoonlijkheid binnen het metal wereldje is en blijft. Dat haar fans haar na aan het hart liggen blijkt maar weer eens uit de release van deze ‘Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures’, waarop maar liefst zesenvijftig nummers te vinden zijn (waaronder een aantal nooit uitgebrachte pareltjes), verdeeld over drie zilveren schijfjes en goed voor een totale speelduur van bijna vier uur! Jazeker, alles wat Doro oppakt wordt met een ongeëvenaarde passie uitgevoerd en dat zorgt er voor dat ook deze nieuwe release een schot in de roos is. Voor de liefhebbers bevat de 3-CD box-zet versie ook nog een exclusief Doro parfum genaamd “True At Heart” (zowel in een mannen- als een vrouwenvariant), maar het belangrijkste aspect blijft natuurlijk toch de muziek en ook daar wordt eenieder op zijn wenken bediend mag ik wel zeggen.

Op het eerste schijfje worden de rocknummers gepresenteerd, de tweede CD bevat de ballads en plaatje nummer drie is gereserveerd voor de “rare treasures”. Het zou veel te ver gaan om alle gepresenteerde nummers hier in detail te gaan behandelen, maar als je de lange zit hebt uitgezeten kun je toch niets anders dan tot de conclusie komen dat Doro in de loop der jaren heel wat fraaie nummers heeft afgeleverd, waarvan er op deze release een aantal in een energieke live-versie worden vertolkt. Van de rockers doen vooral haar anthem ‘All We Are’, ‘You’re My Family’, de coverversie van Judas Priest’s ‘Breakin’ The Law’ (met Udo Dirkschneider) en de live-uitvoeringen van ‘Raise Your Fist In The Air’ en ‘Revenge’ het erg goed, maar eigenlijk zijn alle twintig nummers die op het eerste plaatje gebracht worden zeker de moeite van het beluisteren meer dan waard. Natuurlijk kan ook ‘Für Immer’ (in een orkestrale versie) niet ontbreken en dit nummer behoort in mijn beleving samen met ‘Above The Ashes’, een nieuwe opgenomen versie van ‘Love Me In Black’, ‘Walking With The Angels’ (met Tarja Turunen), en de prachtige akoestische live-uitvoeringen van ‘Undying’ en ‘Constant Danger’ tot het beste wat de tweede CD te bieden heeft, maar ook hier geldt dat het overige materiaal zeker mijn goedkeuring kan wegdragen.

Het derde schijfje is wellicht nog het meest interessante, omdat hier met name de rarities op te vinden zijn. De live-uitvoeringen van onder andere ‘I Rule The Ruins’, ‘Hellbound’ en ‘Hellraiser’ laten overduidelijk horen dat je Doro op het podium moet ondergaan omdat ze daar nog veel meer tot haar recht komt als op plaat. Naast deze energieke live-songs zijn er met de Metallica-cover ‘Nothing Else Matters’ en vooral Dio’s ‘Egypt (The Chains Are On)’ nog enkele erg geslaagde covers op ‘Magic Diamonds’ te vinden en bewijst Doro nogmaals op niet mis te verstane wijze dat ze haar prominente plaats in het metal wereldje met bloed, zweet en tranen zeker verdiend heeft.

Doro’s motto in het leven, zijnde “I make music to give people joy, hope and positive energy” wordt op deze ‘Magic Diamonds – Best Of Rock, Ballads & Rare Treasures’ dan ook moeiteloos waargemaakt. Onze inmiddels redelijk op leeftijd geraakte metal queen is still going strong and definitely here to stay en daar kunnen we als metal liefhebbers toch alleen maar erg blij om zijn. ‘Magic Diamonds’ is een erg mooi vormgegeven overzicht van de carrière van deze Duitse zangeres en zal daarom zeker zijn weg naar de fans wel vinden.

Tracklist:

CD 1: Best Of Rock

 1. All We Are (“The Fight“ Version)
 2. Thunderspell
 3. Burn It Up
 4. I Adore You
 5. Descent (featuring Pete Steele)
 6. You’re My Family
 7. Kiss Me Like A Cobra
 8. Haunted Heart
 9. Raise Your Fist In The Air (New Live Recording “Forever Warriors Forever United“ Tour)
 10. Now Or Never (featuring Slash)
 11. The Night Of The Warlock
 12. I Rule The Ruins (Classic Night Orchestra Version)
 13. Fight
 14. Always Live To Win
 15. Breaking The Law (featuring Udo Dirkschneider)
 16. Revenge (New Live Recording “Forever Warriors Forever United“ Tour)
 17. Ich Will Alles
 18. Salvaje
 19. Dedication (I Give My Blood)
 20. Grab The Bull (Last Man Standing) (First Draft – Previously Unreleased)

CD 2: Best Of Ballads

 1. Für Immer (Classic Night Orchestra Version)
 2. Above The Ashes
 3. Love Me In Black (New Recording 2020)
 4. Scarred
 5. Rare Diamond (New Live Recording “Forever Warriors Forever United“ Tour)
 6. Make Time For Love (New Live Recording “Forever Warriors Forever United“ Tour)
 7. Tausend Mal Gelebt (Live)
 8. Fall For Me Again (Live)
 9. Give Me A Reason
 10. Love Me Forever (featuring Lemmy Kilmister)
 11. Angel In The Dark
 12. Walking With The Angels (featuring Tarja Turunen)
 13. Beyond The Trees (New Recording 2020)
 14. Herzblut
 15. Undying (Live Unplugged)
 16. Constant Danger (Live Unplugged)
 17. Prisoner Of Love (Nyc Version – Previously Unreleased)
 18. Warrior Soul

CD 3: Rare Treasures

 1. The Queen
 2. Metal Tango (Classic Night Orchestra Version)
 3. I Rule The Ruins (Live)
 4. Hellbound (Live)
 5. Even Angels Cry (Live)
 6. The Fortuneteller (Live)
 7. Save My Soul (Live)
 8. Egypt (The Chains Are On)
 9. She’s Like Thunder
 10. Bad Blood (Live – featuring Blaze Bayley)
 11. Whenever I Think Of You (Live)
 12. My Majesty (Live)
 13. Hellraiser (Live)
 14. Alles Ist Gut (Live)
 15. Let Love Rain On Me (Live)
 16. Chained
 17. Black Rose
 18. Nothing Else Matters