Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dehydrated – … And Death Shall Have No Dominion(EP)
Immortal Souls
Release datum: 24 december 2019
“Muzikaal gezien tapt Dehydrated zoals je misschien al zou vermoeden uit het old school death metal vaatje.”
7,5/10
Dennis van ‘t Hoofd I 09 april 2020

Voor een 2-track EP die elf en een halve minuut duurt, waarvan anderhalve minuut ook nog eens opgevuld zijn met samples – het intro komt bijvoorbeeld uit de horror film ‘The Return Of The Living Dead (1985) – heeft deze EP best een lange titel. ‘…And Death Shall Have No Dominion’ van de Slowaakse death metal band Dehydrated werd reeds eind vorig jaar uitgebracht, maar bereikte de redactie pas deze maand. En toevallig hebben we deze maand ook wat tijd over om er wat over te schrijven, komt dat goed uit.

Dehydrated draait al heel wat jaartjes mee, de eerste demo ‘Festered Find’ dateert van 1992 en in 1997 bracht de band hun debuutalbum ‘Ideas’ op cassette uit, één jaar later ook op CD. In 2004 werd de band ten grave gedragen om een decennium later weer uit het graf te delven. Gitarist en oprichter Braňo Jurák scharrelde een nieuwe line-up bij elkaar, waaronder twee ex-leden van Depresy, nog zo’n oude death metal band uit Slowakije. Het comeback album met de toepasselijke naam ‘Ressurrection’ ging in 2017 helaas aan ons voorbij. Op dat album gaf Dehydrated ook een eerbetoon aan de legendarische death metal band Massacre middels een cover van ‘Dawn of Eternity’. Het kan dan ook haast geen toeval meer zijn dat Massacre zanger Kam Lee zijn zangdiensten voor de tweede track ‘Cold And Bleeding’ ter beschikking stelde. Muzikaal gezien tapt Dehydrated zoals je misschien al zou vermoeden uit het old school death metal vaatje. Compromisloze brute death metal voorzien van de obligatorische snelle blastbeats afgewisseld met langzamere groovende stukken. Één riff van Prostitute Disfigurement’s ‘She’s Not Coming Home Tonight’ komt ook nog heel even voorbij in ‘Cold An Bleeding’, maar dat moet je net maar weten, misschien is dat er bij de mannen onbewust ingeslopen. Klinkt wel vet in ieder geval.

Tja, twee nummers en dan is de koek al weer op. Jammer dat de mannen er niet vier of vijf van gemaakt hebben, dat zou de potentiële koper wat meer waar voor zijn geld geven. De EP is voor € 6,66 + € 7,90 verzendkosten te bestellen via de Bandcampsite van Dehydrated of anders ook gewoon te beluisteren via onderstaande video.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.