Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dead Carnage – From Hell For Hate
Immortal Souls Productions
Release datum: 25 juni 2020
“Als je dan direct daarna ‘Chapel Of Decay’ hoort, begint toch het vermoeden te rijzen dat de band zeker wel wat te bieden heeft.”
6.8/10
Berto I 22 juni 2020

Het Tsjechische death metal combo Dead Carnage speelt old school death metal in de stijl van het eveneens (deels) Tsjechische Master. Zanger Bendik klinkt ook bijna als Paul Speckman. Het nieuwe album ‘From Hell For Hate’ heeft drie jaar aan bloed, zweet en tranen gekost volgens de band en dan is het jammer dat je dat niet direct terug hoort. Je merkt zeker dat de band alles geeft, alleen die laatste stoot die je aandacht trekt, die ontbreekt soms.

De eerste twee songs komen langs zonder een indruk achter te laten, behalve die van eentonigheid. ‘Caged Brutality’ is dan het eerste deuntje dat wel indruk maakt (ook al is dit nummer ook vrij simpel) en ‘My Blood Is Black’ heeft diezelfde eenvoud, maar herbergt een lekkere groove in zich. Het probleem met dit album is eigenlijk dat er teveel zaken niet werken en dat zijn met name de drums die in een tempo doorjakkeren gedurende negen songs en de zang die misschien wel lekker ruig is, maar ook negen songs lang monotoon klinkt.’Gods Lobotomy’ heeft iets meer variatie en lekkere riffs en als je dan direct daarna ‘Chapel Of Decay’ hoort, begint toch het vermoeden te rijzen dat de band zeker wel wat te bieden heeft, ondanks het gebrek aan variatie. De laatste twee songs en de afsluitende coversong (“Eternal Void’ van Hierophant) bieden weer dat dubbele gevoel: het klinkt lekker in het begin, maar na twee keer heb je het wel gehoord en laat je het album verder links liggen. Maar ik heb toch een klein beetje hoop voor het volgende album…