Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Das Oktober Metalfest kondigt nieuwe datum voor 2021 aan

18-02-2021

Markeer 2 oktober maar heel groot in je agenda voor Das Oktober Metalfest 2021. Eerder bevestigde bands Korpiklaani, Tankard, Destruction en Nanowar Of Steel blijven op de programmering staan.

De organisatie laat weten:

“Helaas kon de 2020 editie niet doorgaan vanwege het bekende probleem maar dat gaan we dik inhalen! We hebben gelukkig een paar bands mee kunnen nemen naar 2021 en nieuwe namen.

Je hebt nog genoeg tijd om op te laden, zodat we van de 2021 editie één groot feest kunnen maken!

Wie kan die taak beter tot een goed eind brengen dan Korpiklaani? Juist, de meesters van de Finse folk metal komen naar ons festival. Met nummers als; “Beer, beer” en “Jägermeister” zijn ze bij ons aan het goede adres. Korpiklaani heeft de dansjes en meezing refreintjes die hun shows omtoveren tot een onvergetelijk feest.

De hoorns kunnen de lucht in bij Destruction. De Duitse thrashers hebben met ‘Infernal Overkill’ (1985) en ‘Eternal Devastation’ (1986) ultieme klassiekers op hun naam staan. Destruction stond al garant voor een vette show maar met de toevoeging van een tweede gitarist, klinkt de band live moddervet! ‘Thrash ‘Till Death!’

De collega thrashers van Evile heten we ook graag welkom! De band uit West-Yorkshire is inmiddels een gevestigde waarde in de thrash scene. In april 2021 komen ze met een nieuwe plaat ‘Hell Unleashed’. Tijd om te headbangen met een biertje in je hand.

Als we het dan toch over bier hebben, dan hebben het tegelijkertijd ook over Tankard (bierpul)! Duitslands zelfbenoemde “Kings of Beer” komen ook naar Das Oktober Metalfest. Sinds het debuut in 1986 met de boozy “Zombie Attack” is de kenmerkende mix van punk, thrash en speed metal van de band ongewijzigd gebleven, met slechts hier en daar een line-up wijziging. Het evenwicht tussen humor en technisch inzicht is gevonden, Tankard’s thrash heeft al meer dan drie decennia standgehouden, met hoogtepunten op 1995’s The Tankard, 2004’s “Beast of Bourbon” en 2017’s “One Foot in the Grave”. De muziek is en blijft heerlijk herkenbaar en thrashy.

Voor als je die dag nog niet in een melige bui bent, dan sleurt Nanowar Of Steel je er wil in. Deze Italianen combineren op hilarische wijze komedie en heavy metal. Ze brengen een over-the-top parodie show, maar doen dit heel serieus. Gegarandeerd een grote glimlach op je gezicht!

Naast die grote lachende scheur op je gezicht, houden we natuurlijk ook van scheurende gitaren. De bandieten van Pene Corrida jatten songs van bijvoorbeeld Adele, Bruno Mars, Miley Cyrus en Abba om ze vervolgens te vertimmeren tot feestelijke headbangers. Verkleed in traditionele Mexicaanse kledij krijgen zij elk soort publiek mee, van popmuziekliefhebbers tot metalheads. 

Op een goed feest heb je ook altijd een beetje Motörhead nodig. Maak je niet druk, Deaf Förever gaat daarvoor zorgen!

Ze worden gezien als één van de beste Motörhead tribute bands van de lage landen. Verwacht de klassiekers in een verpletterende liveshow, gespeeld door leden van Rompeprop, Violation of Trust, Offerblok en The Mad Cows. Lemmy Kilmister will live forever! 

REEDS GEKOCHTE 2020 TICKETS BLIJVEN GELDIG VOOR DE 2021 EDITIE.

Social media: