Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Darkened – Kingdom Of Decay
Edged Circle Productions
Release datum: 11 september 2020
“Op en top death metal waar liefhebbers wel raad mee weten. Ernst Happel zou hebben gezegd: “Kein geloel, death metal spielen!”
8.2/10
Pim Blankenstein I 23 augustus 2020

Het internationale gezelschap Darkened leverde met de EP ‘Into The Blackness’ een zeer verdienstelijke schijf af. In de recensie over die EP lees je ook meer over de samenstelling van deze band. Wat ik verder wel kan melden, is dat de enige Amerikaan niet meer van de partij is. Bassist Daryl Kahan is vervangen door de Zweed Tobias Cristiansson die ook al enige tijd in Grave speelt.
Verder is er dus niets veranderd in de samenstelling.

Ook qua muziek is de insteek hetzelfde, namelijk moddervette old school death metal spelen. Nou, dat is ze weer aardig gelukt. Eigenlijk is het een logisch vervolg op de eerdere EP en kunnen we spreken van een death metalalbum waarop zowel de Zweedse stijl als Bolt Thrower een duidelijke invloed zijn geweest. Dat levert geen nieuwe inzichten in het genre op. Maar als je het beschouwt als eerbetoon aan die sound, dan valt er prima mee te leven. Dat de heren snappen hoe je een goede song schrijft, helpt enorm mee. Het beukt enorm lekker door, heeft geweldige melodieën en klinkt smeuïg als verse boter. De goede productie is daar ook debet aan. Voormalig General Surgery gitarist Tobbe Sillman mixte het geheel en de master werd gedaan door niemand minder als Dan Swanö. ‘Kingdom Of Decay’ is dan ook zo’n album waar je weinig woorden aan vuil hoeft te maken. Op en top death metal waar liefhebbers wel raad mee weten. Ernst Happel zou hebben gezegd: “Kein geloel, death metal spielen!”