Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cryptosis – Bionic Swarm
Century Media
Release datum: 26 maart 2021
“Cryptosis bewijst dat je als thrashband nog steeds kan groeien en laat hier muzikanten horen die zich de volle honderd procent gegeven hebben”
9/10
Koen de Waele I 19 maart 2021

Sedert 2013 stond het trio van Distillator garant voor een portie kwalitatieve, onvervalste old school thrash metal. Vorig jaar verspreidde de band het nieuws dat ze in de toekomst zouden verder gaan onder de naam Cryptosis. Hun stijl was door de jaren heen geëvolueerd en de naam Distillator kon de lading niet meer dekken. De basis van het nieuwe geluid is nog steeds thrash metal, maar de band heeft zichzelf ontplooid tot een geheel eigen geluid dat het best samen te vatten valt als ultramoderne thrash metal met heel wat progressieve invloeden.

Zanger Laurens laat horen dat hij de hoge uithalen nog steeds niet verleerd is. Na een korte intro krijg je met ‘Decypher’ een voorstelling hoe de band zich technisch ontwikkeld heeft. De snelle speelstijl bestaat uit thrash met heel wat variatie en een open, modern, sfeervol geluid. Op het volgende ‘Death Technology’ wordt zelfs nog sneller gespeeld en neigt het al een beetje tegen mathcore aan. Het is echter het langere ‘Prospect Of Immortality’ dat laat horen naar waar de band naartoe wilde. Een technisch perfect uitgewerkt nummer dat je met open mond achterlaat.

‘Conjuring The Egoist’ en ‘Game Of Souls’ laten die technische volmaaktheid nog eens extra schitteren. Hier en daar is al eens een vleugje elektronica te horen zonder ergens te willen overheersen. Cryptosis bewijst dat je als thrashband nog steeds kan groeien en laat muzikanten horen die zich de volle honderd procent gegeven hebben.